– Western blandet med sex, Bourbon og Da Vinci-koden
Dominic Cooper as Jesse Custer - Preacher _ Season 1, Episode 9 - Photo Credit: Lewis Jacobs/Sony Pictures Television/AMC

Linda Holzerland17. august 20184min0
Preacher 2

Gleder du deg til helg? Trenger du noen tips til hva du skal kose deg med fra sofaen? Pål Nordseth har helgens streamingtips.

Don’t Breathe, Netflix
Don't Breathe
Daniel Zovatto, Jane Levy and Dylan Minnette i filmen Don’t Breathe

– Det har kommet mye bra i skrekk- og thrillersjangeren de siste åra, men denne tar kaka når det gjelder intensitet og effektiv virkemiddelbruk, sier Nordseth.

– Don’t Breathe er på overflaten en enkel film, med få locations og lite dialog, men ikke la det lure deg. Filmen er et kinematografisk mesterverk som vil redusere deg til en skjelvende liten geleklump av frynsete nerver innen rulleteksten kommer, slår Nordseth fast.

Vi følger tre unge innbruddstyver, som tror de skal begå den perfekte forbrytelse. De planlegger å rane en gammel, blind mann i et avsidesliggende hus som skjuler en større kontantbeholdning. Det tar ikke lang tid før tyvene finner ut at mannen ikke er så forsvarsløs som man skulle tro.

– Vil blir tatt med på en katt- og mus-lek, forteller Nordseth. – Scenen der de tre kriminelle befinner seg i samme rom som sitt offer, og vet at den minste lyd vil avsløre dem, kommer du ikke til å glemme med det første.

Du kan se filmen her

Preacher, Viaplay
Preacher
Pål Nordseth anbefaler serien Preacher på Viaplay

– Blander du hardkokt western med europeisk mytologi og Da Vinci-koden, og krydrer med sex, bourbon, generøse mengder sanseløs vold – ja, da har du Preacher. 

TV-serien er basert på tegneserien med samme navn, og er nå inne i sin tredje sesong. – Presten i hovedrollen spilt av Jesse Custer har en høne å plukke med Gud den allmektige, og den episke reisen mot det store oppgjøret har nå brakt ham til hjemtraktene på en avsidesliggende gård i sørstatene, utdyper Pål Nordseth. – Der holder bestemor fortsatt fortet, men dessverre for vår helt har hun svært få likhetstrekk med bestemor Duck.

– Serien er både blasfemisk, krypende ekkel og mørk, samtidig som den er veldig morsom. Den spinner avgårde i uforutsette retninger, og noen seere blir nok kastet av i de krappeste svingene. Klarer du å holde seg fast, får du til slutt en historie som likner på lite annet, avslutter Nordseth

Du kan se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.