Vil opp igjen til BLNO

Det er syv år siden sist Kristiansand Pirates spilte i basketball på eliteserienivå i Norge. Og etter to mislykkede forsøk på å komme seg gjennom den tøffe kvalifiseringsuka, tar Anthony Collins og hans lag grep for å gjøre både seniorlaget og de andre lagene bedre skikket til et mer hektisk kampprogram enn de er vandt til.

– Vi sender faktisk fire lag til Danmark. Vi sender herrelaget til å spille i 2. divisjon, U17-lag til U17-serien. Vi sender et U15-lag som skal spille i «Grand Prix-serien». Så har vi også et J15-lag som skal spille mot jenter i Nord-Danmark, forteller Pirates-trener og -styreleder Anthony Collins.

På fredag kveld starter sesongen i den hjemlige serien kalt Sør 1M, men der er det kun seks lag som spiller, tre av disse er Pirates-lag foruten fredagens motstander i Idda Arena, Arendal Titans, IL Express og Torridal IL.

Collins forteller at han er frustrert over at det ikke finnes en nasjonal 1. divisjon og at elitelaget ikke får spille i en av de regionale avdelingene på Østlandet for å få bedre matching.

– Hvis vi skal opp til den nasjonale ligaen må vi spille mot tøffere motstand, så det å spille i Nord-Danmark og ta SuperSpeed til Hirtshals, gir oss muligheten til å spille mot bedre lag enn vi møter til vanlig, sier treneren.

Kampen mot Arendal Titans kastes i gang fredag kveld kl. 18:00.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.