Vil ha større toleranse for folk som er annerledes

Radio Metro9. august 20192min0
Herman-Odderstøl-Rasmussen

Levekårsundersøkelser viser at 20% av oss sørlendinger grøsser når vi hører ordet homofil. Sørlandet er den landsdelen som har størst utfordringer når det kommer til våre holdninger til skeive.

– Det burde jo egentlig være veldig bra i prinsippet, når vi har våre rettigheter i bunn og har det så godt i Norge. Men problemet er at det sørlandske samfunnet er veldig preget av religion og konservative meninger, og det merkes veldig godt når man diskuterer og snakker om de skeive. Da merker man veldig at religion blir blandet inn og det er vanskelig for mange, vil jeg si, sier Herman Odderstøl Rasmussen.

Han er 2. nestleder i Agder Unge Høyre og begynner snart i 2. klasse på videregående skole. Rasmussen etterlyser mer opplæring i skolen om de skeive.

– Jeg har ikke i hele skoleløpet mitt lært noe som helst om det å være skeiv eller noe om det som er å være annerledes.  Og det har vært veldig vanskelig for meg, det tror jeg er vanskelig for andre også og gjør at de holder seg mer tilbake igjen, forteller Herman Odderstøl Rasmussen som oppfordrer til tidligere kompetanse og mer mangfold i undervisningsopplegget.

– I matematikken hører du alltid om denne vanlige A4-familien. Og det gjenspeiles i alt annet også. Det er viktig at man kan gjøre de små endringene og at man kan pushe på litt slik at man kan få til en positiv utvikling, sier Rasmussen.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.