Vil ha enda høyere oppslutning

Til tross for at Bjørnar Moxnes opplever en skikkelig positiv vekst både i hans eget parti, Rødt, men også at det blåser en venstrevind i det politiske landskapet, er han klar på at toppen ikke er nådd enda.

– Vi skal styrke oss og komme inn i nye kommuner, styrke oss landet rundt, og så skal vi bruke kommunene som en «brannmur» mot borgerlig politikk. Vi skal bekjempe Erna Solberg sin regjering i kommune etter kommune. Vi skal jobbe for at kommunene stanser privatisering, at de styrker vilkårene til de fattigste i kommunen og at de satser pengene på felles velferd istedet for privatisering, det er en måte å motvirke regjeringen på. Og så skal vi naturlig nok bruke valget som springbrett for at Rødt i 2021, kan bryte sperregrensen og komme inn på Stortinget med 13, 14, 15 folk, sier Moxnes til Metro Sør om partiets viktigste fokus frem mot høstens valg.

På torsdag fikk han fritt spillerom til å snakke blant sine egne om et parti som opplever skikkelig medvind med tanke på at de på de siste målingene i snitt er oppe i fem prosents oppslutning, som er en helt annen hverdag enn Venstre, som på flere målinger har rundt 1,5 prosents oppslutning.

Hans besøk fortsetter fredag med blant annet en tur innom Glencores nikkelverk i Kolsdalen og hos Majas frisørsalong i Markensgate, hvor han vil treffe på partiets førstekandidat for Vest-Agder.

Hør mer her.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.