Kunne du tenkt deg å adoptere en hund?

Aksell24. juni 20196min0
Chumlee_1

I samarbeid med FOD (Foreningen for omplassering av dyr) og Musti hjelper vi 4 kjæledyr med å finne et nytt hjem. Musti leverer i tillegg 3 måneder med mat og annet nødvendig til hvert dyr som blir omplassert for å gi kjæledyret en ekstra god start hos den nye familien.

Fire kjæledyr fra FOD skal omplasseres på fire uker.

Denne uka prøver hunden Chumlee å finne et nytt hjem:

Chumlee er en ridgeback blanding født 2013 (rundt 30 kg). Han er en aktiv, kjærlig og lettlært godgutt. Veldig godbitmotivert. Han er rolig inne, men har ingenting imot å gå lange turer heller. Om han syns turen blir altfor lang så stopper han eller setter seg ned når han syns det er på tide med en pause. Chumlee elsker å ligge i senga, helst helt inntil deg. Der ligger han hele natten. Han er en ordentlig sofagris! Chumlee er veldig glad i godbiter og all type mat, så er viktig at ny eier er oppmerksom på at han ikke spiser ting han ikke skal spise (pga allergi).

Kan bo med barn: Chumlee har ikke over lengre tid bodd med barn, men rundt de barna han har møtt har han taklet dette fint og vært trygg og komfortabel. Fortrinnsvis søker vi et hjem uten barn. Han reagerer noe på ting på hjul og da særlig barn som sykler. Dette trenes han gradvis på. Chumlee har ellers blitt miljøtrent i Lillestrøm bussterminal og langs gatene der i rushtiden. Han har da vært rolig og blid uten noen form for utagering eller tegn på ubehag.

Kan bo med hund: om kjemien stemmer kan han bo med annen tispe, men det aller beste er å være enebarn. Chumlee er ikke glad i andre hannhunder, men har bodd sammen med flere forskjellige tisper ila oppholdet her og det har gått veldig fint.

Kan bo med katt: nei.

Chumlee er blid mot alle nye mennesker, og er enkel mtp håndtering. Man kan sjekke tenner, labber, ører osv uten problem. Kloklipp er han foreløpig ikke helt komfortabel med. Han bjeffer når noen ringer på døra, men han er ikke sint, bare ivrig.

Chumlee har allergi og må gå på allergifôr og medisiner for dette. Han har litt dårlige tenner og trenger derfor litt hyppigere besøk hos tannlege enn andre.

Befinner seg på Standal hundehotell.

Vi søker: Chumlee trenger å komme til noen med en del erfaring med den typen hund fra før. Man må være sterk nok til å kunne holde han igjen (mtp å møte hannhunder på tur). Han trenger en eier som gir han tilstrekkelig med mosjon og hjernetrim da han blir rastløs hvis han ikke får nok stimuli. Når han blir rastløs begynner han f.eks å spise sko el. og bjeffe mer enn vanlig. Han er ikke vant til å være alene fulle arbeidsdager og vil trenge noe som kan være hjemme med han/ha han med første mnd for evt gradvis alenetrening. Fortrinnsvis søker vi et hjem uten barn eller andre firbeinte. Han trives nok best som «enebarn», men hvis potensiell ny eier har en tispe fra før av skal nok det gå fint. Ny eier må også være villig til å følge opp helseplagene hans. Chumlee vil nok best trives utenom bykjernen.

Kan du tilby Chumlee et godt hjem?

Fyll ut skjema om du har tid og forståelse for at jeg kommer til å trenge masse kjærlighet for å bli en trygg hund:

Chumlee har nå funnet et nytt hjem 🙂

Hvert år blir hundrevis av dyr forlatt av sine eiere. Heldigvis har vi aktører som FOD som hjelper til i en overgangsperiode, men dette er dyr som trenger et stabilt hjem. I tillegg har vi med oss hovedsponsor Musti som skal sørge for at kjæledyrene får en ernæringsriktig start på sitt nye liv.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.