– Vi ser at foreldre kjører verst ved skolen
Politiet - RadioMetro

Linda Holzerland21. august 20183min0
Politiet - Foreldre er verst i trafikken ved skolen

For mange barn er dette den første skoleuken noensinne. I den anledning arrangerer politiet i Oslo-området Aksjon Skolestart, en kampanje som skal skape bevissthet hos trafikanter angående de nye fotgjengerne. – De små barna mangler erfaring og trafikkforståelse og de er ofte impulsive i handlingsmønsteret, forklarer leder for trafikk- og sjøtjenesten i Politiet i Oslo Finn Erik Grønli.

Finn Erik Grønli
Finn Erik Grønli, leder for trafikk- og sjøtjeneste i Politiet i Oslo – Bilde: Øyvind Aas//Syklistene.no
Ikke kjør helt til skoleporten

Grønli har et enkelt råd til hvordan forbedre trafikksikkerheten i nærheten av skolene. – Vi ser at foreldre kjører verst ved skolen. Det er klart at en stor ansamling av kjøretøy rundt skoleporten, så blir området veldig uoversiktlig. Vi må huske at småbarna heller ikke er høye av vekst. Om alle skal kjøre helt fram til skoleporten kan det bidra til å skape trafikkfarlige situasjoner. Parker litt unna, lær ungene å gå derfra og inn, følg de eller la de gå inn sammen med andre, konkluderer Grønli.

Politi
Politiet i Oslo-området fører kontroll hele uken, både ved skolestart og når man skal hjem igjen – Bilde: Utdanning.no
Husk veien hjem

Politiets oppfordring gjelder ikke bare på morgenkvisten. – Skoleveien er både om morgenen og om ettermiddagen, fremhever Grønli. – Vi har også kontroller inn mot skoleavslutning.

Det er ikke bare politiet som ønsker en trygg skolevei. Trygg Trafikk har også flere tips til hvordan sørge for en sikker hverdag, de kan du lese her.

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.