Varsler vannskadesjokk i vinterferien

De neste ukene vil mange barn og voksne som kommer på hytta i vinterferien møte islagte gulv, frost- og vannskader, varsler forsikringselskap.

Forsikringsselskapet If har de siste tre ukene alene fått inn nærmere 450 skademeldinger fra hele landet om frosne vannledninger inn til huset og frost og vannskader inni privatboliger og hytter.

Frost- og vannskader kan være svært omfattende, understreker If. Foto: If

Nå står vinterferien for døren, og vi i If venter at mange som kommer på hyttene sine den nærmeste tiden vil oppdage frostskader og bli sjokkert over det de ser.

Sigmund Clementz er kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet If. Foto: If

– De neste ukene kommer mange på hyttene sine for første gang etter kuldeperioden vi har hatt i store deler av Norge. Dessverre vil mange møte et trist syn med frost- og vannskader, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Mildvær tiner opp rørene med frostbrudd, og vannet fosser ut, sier han.

Frost- og vannskaderåd
  • For å unngå frosne rør innvendig bør du sørge for at alle rom som inneholder vannledninger har en temperatur på 10 varmegrader eller mer.
  • Lukk vinduer som er i nærheten av vannrør. Selv om gjennomsnittstemperaturen i rommet er over 10 varmegrader, kan kulde fra vinduet være nok til at vannet i røret fryser.
  • Forlater du boligen i lengre tid, bør du skru av hovedstoppekranen og tømme vannet som allerede er i rørene ved å la springen renne og skylle ned i toalettet.
  • Forlater du fritidsboligen din i mer enn tre dager, må du alltid stenge vanntilførselen til hytta.
Jevnlig tilsyn gjør at frostskader kan oppdages tidlig på en hytte. Foto: If

Kilde: Forsikringsselskapet If


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.