– Utsøkt tragikomisk sans
Catch 22 George Clooney

Linda Holzerland24. mai 20194min0
Episode 101

Det kan virke til at vi får en våt helg, til tross for at vi er få dager unna juni måned. Heldigvis er det masse å finne på mellom husets 4 vegger! Pål Nordseth fra Filter Film & TV er klar med ukens streaminganbefalinger.

Catch 22, TV2 Sumo
Catch 22 tar oss med til en flybase i Italia under andre verdenskrig

– Catch 22 er en ny adaptasjon av Joseph Hellers epokegjørende antikrigsroman fra sekstitallet, gjort med utsøkt tragikomisk sans.

– Glimrende Christopher Abbott har fått rollen som Yossarian, den amerikanske bombeflysoldaten som utstasjoneres i Italia under Den andre verdenskrig. Han sliter med et befal som øker antallet tokt han må gjennomføre så snart han nærmer seg grensen for å kunne bli sendt hjem.

– Til slutt stilles han overfor det uløselige dilemmaet som er gått inn i dagligtalen som et «Catch-22»: Prøver du å unndra deg militærtjeneste ved å erklære deg sinnsyk, er det et bevis for at du opptrer rasjonelt og i tråd med dine egne interesser, og dermed er du per definisjon tjenestedyktig.

– I forhold til romanen er kronologien ryddet opp i, og noen nyanser må ofres. Men Hellers satiriske blikk på krigens galskap og militærbyråkratiets nytale er etter min mening ivaretatt.

– Og underveis kan du kose deg med gode innhopp fra blant annet selveste George Clooney, som også har regissert en av de seks episodene!

Se serien her

Slasher, Netflix
Skrekk og gru er det å finne i Netflix-serien Slasher

– Er du noenlunde interessert i popcornskrekk og fortsatt ikke har oppdaget antologiserien Slasher er det bare å gratulere deg; Du er invitert til fest! Her kastes alle sjangerens hovedingredienser i gryta – makabre drap, mengder av blod, pirrende mysterier, dampende sexscener og heltinner å heie på.

– Det tilsettes også moderne krydder, tettpakket, karakterdrevet fortellerrytme, topp produksjonsdesign og  intertekstuelle referanser.

– I første sesong dreier det seg om ugjerningene til den mystiske The Exectioner, som terroriserer generasjoner av innbyggere i en avsidesliggende, kanadisk småby. I den andre rulles det opp en fryktelig ugjerning begått på en sommerleir.

– Den ferske, tredje sesongen, som kom på Netflix denne uka, har tittelen The Druid, og bærer bud om at en ny, maskert busemann skal skremme livsskiten av oss. Serieskaper Aaron Martin sier han dessuten har satt seg fore å si noe om temaer som rasisme og mobbing.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.