Ukens film: Toy Story 4

Linda Holzerland5. september 20193min0
toy Story 4 nytt

Det var mange skeptiske da Toy Story 4 ble annonsert. Den forrige filmen konkluderte lekenes reise så fint, er dette bare en måte å tjene penger på? Det var heldigvis ikke stor grunn til bekymring. 

En ny start

Vi møter nok en gang Woody, Buzz Lightyear og de andre lekene. De har blitt gitt videre fra Andy over til den lille jenta Bonnie. Woody merker da fort at Bonnie ikke leker fulgt så mye med ham som Andy pleide å gjøre og vet ikke hva han skal gjøre for å få markert seg. Når Bonnie kommer hjem med den nye leken, Gaffen, blir det raskt utfordringer. Gaffen forsvinner, Bonnie blir knust, og Woody kaster seg ut i den store verden for en spektakulær redningsaksjon. 

Woody og Buzz skaffer seg nye venner. Foto: © Disney/Pixar – All rights reserved

 Toy Story 4 er en hjertevarm familiefilm. Den er til tider morsom, skummel og veldig rørende. Lekenes reise er noe som både kan underholde de som kjenner serien godt fra før, men kan også være en inngang til Toy Story-universet. Som voksen er det heller ikke vanskelig å kose seg med Toy Story 4, den er morsom nok og vekker plenty av nostalgi. 

Solide prestasjoner

De norske stemmeskuespillerne gjør en formidabel innsats. Sven Nordin, Cathrine Bang Norum, Siri Nilsen og Hans Marius Hoff Mittet høres ut som de virkelig koser seg som de ulike lekene. Anders Bye prøver ikke å kopiere Åsleik Engmarks portrettering av Woody, men har funnet en fin måte å ta cowboyen videre på.

Den første Toy Story-filmen hadde revolusjonerende animasjoner da den kom i 1995. Selv om Toy Story 4 ikke er like revolusjonerende, er det umulig å ikke la seg imponere. Det er ikke noe nytt at Pixar lager pene filmer, men Toy Story 4 er til tider vakkert å se på.

Alt i alt er Toy Story 4 mer av det vi har sett i de tidligere filmene. Det er forsåvidt ikke noe problem når det gjøres så bra som her. Skuespillet er solid, animasjonene utrolige og historien er engasjerende både for store og små. Om det blir en Toy Story 5 er vanskelig å si, men hvis det kommer mer av denne kvaliteten takker vi gladelig ja.

Terningkast: 5

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.