Ukens film: Dolittle

Linda Holzerland17. januar 20202min0
Dolittle terningkast 2

Basert på Hugh Loftings bøker fra 1920-tallet om veterinæren som har den praktiske egenskapen å kunne prate med sine pasienter, nemlig dyrene. Dolittle-serien fikk en ny vår i 1998 da Eddie Murphy fikk på seg doktorfrakken og etter 5 oppfølgere ble serien lagt død. Nå er Dr. Dolittle tilbake, med verken brask eller bram.

Ut på eventyr…

Etter å ha mistet sin kone for syv år siden har den folkekjære veterinæren, Dr. John Dolittle tatt med seg dyrevennene sine og trukket seg tilbake. Han har ingen planer om å hjelpe verken folk eller fe. Det er først når dronningen av England blir dødssyk at Dolittle må få med seg dyra og kaste seg ut på et eventyr for å finne edens tre og redde dronningen.

Uinspirert og kjedelig

En skulle kanskje tro at dette danner grunnlaget for en spennende og morsom fantasyfilm, men det er på ingen måte tilfelle. Dolittle fremstår som en hul og uinspirert adapsjon. Historien humper av sted rundt om i verden. Filmen har flere kjente og gode stemmeskuespillere, men det virker litt som alle involverte har gitt opp. Robert Downey Jr er ikke på langt nær så karismatisk som han pleier, selv om han sikkert prøver så godt han kan med det manuset han har fått tildelt. Det er rett og slett ikke en særlig underholdende film.

Om du likte bøkene filmen er basert på eller de to filmene med Murphy i rollen kommer du til å gå skuffet ut fra kinosalen. Det gjelder nok også for dem som er glad i et underholdende eventyr. 

Terningkast: 2 

Bilder: Filmweb

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.