Turtips: Holmenkollen

I vår serie med turtips har vi kommet til Holmenkollen. Men det er ikke snakk om den kjente skibakken i Oslo. Vi skal jo gi deg tips om fine turer du kan gå i nabolaget.

– Det er jo kortreiste turer som er bestillingen eller mikroeventyr som er i nærheten av der man bor, så det er faktisk en Holmenkollen som finnes i Kristiansand, forteller Per Thomas Skaanes fra DNT Sør.

Det finnes mange måter å komme seg til Holmenkollen på, men den letteste måten å starte turen på er ved Prestheia, like i nærheten av Gimlekollen.

– Det er en tur som lar seg kombinere med en tur innom vaffelbua til Midt-Agder Friluftsråd, nyåpnet dagsturhytte, et fantastisk sted som friluftsrådet har fått til og et anlegg som fortjener mer besøk enn det gjør i dag. Turen starter på Prestheia og går i lysløypa i Jegersberg-terrenget, og da er det grusvei en beveger seg på. Så går det etter hvert over i skogsstier, og klyver litt bratt opp riktig nok og får en fantastisk utsikt fra toppen av Holmenkollen. Og det er der en gjerne tar en god førstestopp, sier Skaanes.

Hør mer om turen her.

Toppfoto: Øivinn Bruse


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.