Turmattips til vinterferien

Christian Gilsvik23. februar 20214min0
37b255c5-5526-427e-92d7-2225758cf77e

Omtrent 600.000 barn har vinterferie fra skolen de nærmeste to ukene. Nå ser det ut til at den strenge kulden slipper taket mange steder og da blir det enklere å spise og lage mat ute.

Opplysningskontoret for frukt og grønt har delt sine beste tips til sunn og god turmat.

– Vårt beste tips er «rivesuppe» – gjerne etterfulgt av pannekaker. Det krever litt forberedelse hjemme, men lykken er stor når rasteplassen er inntatt, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Se oppskrift nederst i saken. 

Foto: Frukt.no

Rivesuppen lages enkelt med vann og buljongterning som kokes opp. Så heller du i assorterte grønnsaker som er hakket fint eller revet på rivjern – suppen er klar på bare noen minutter. Deilig varmende suppe kan servers i kopp – da er det enkelt å unngå søl for både små og store.

Når den store sulten er stillet kan pannekakene stekes. Ta med panekakerøre på en flaske og gjerne noen friske bær til topping.

Påfyll underveis

Alle fine maskineri trenger skikkelig påfyll også kroppen vår.

– Frukt skåret i biter smaker godt og slukker tørsten. – Når appelsinskiver og eplebåter ligge sammen i en boks eller pose holder eplene seg fine uten å bli brune, forteller Gerd.

En liten pose med usaltede nøtter og rosiner kan være godt hvis turen blir lang, og selvsagt er det lov med en liten sjokoladebit også, legger hun til.

 

Rivesuppe. Foto: Frukt.no
Oppskrift på Rivesuppe

½ løk
1 båt hvitløk
2 ss olje
1 l vann
1 grønnsakbuljong (terning)
½ bunt vårløk
2 gulrøtter
1 skive sellerirot
salt og pepper etter smak
2 ss hakket frisk kruspersille

  1. Rens og finhakk løk og hvitløk. Fres det i olje i en varm kjele.
  2. Tilsett vann og buljongterning og kok opp.
  3. Skrell gulrøttene og sellerien. Riv det og ha det i suppen. Kok opp.
  4. Rens, finhakk eller riv vårløken og ha det i suppen.
  5. Alt kokes til det er mørt, maks. 4 minutter.
  6. Smak til med salt og pepper og et dryss hakket kruspersille.
  7. Server suppen med brød til.

Kilde: Frukt.no

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.