Tror på skikkelig maktkamp i nye storkommuner

Radio Metro2. mai 20192min0
Jonas Gahr Støre i 1. mai-toget - Fagermo

Valgkampen er så definitivt i gang og før det som blir et historisk valg med kommunesammenslåing både for bykommunene Kristiansand og Mandal, så kan det se ut som den blå vinden er i ferd med å snu.

– For å være ærlig, så er det tøffe kamper det der, sier Jonas Gahr Støre, partileder i Ap til Radio Metro.

Han viser til kampen om makten i nye Lindesnes og nye Kristiansand der bykommunene i dag har et blått styre. I Kristiansand leder Harald Furre fra Høyre et borgerlig samarbeid, mens i Mandal er det Alf Erik Andersen fra FrP som leder et borgerlig samarbeid.

– Det er en ordfører i Kristiansand som jeg kjenner og har respekt for, og som vi skal slå på politikk og saker, og troen på hva vi kan få til i årene som kommer. Nå har vi en spennende kandidat også med lang politisk erfaring her i Kristiansand, som vet noe om hva det innebærer å være ordfører, og i Mandal også en flott og spennende kandidat, sier Støre og viser til Jan Oddvar Skisland i Kristiansand og Even Tronstad Sagebakken i Mandal. Skisland var jo ordfører i Kristiansand i perioden 2003 til 2007, den gang representerte han Kristelig Folkeparti.

Hør mer her.

Foto: Jonas Gahr Støre flankert av Kristiansands ordførerkandidat, Jan Oddvar Skisland og fylkesordførerkandidat Gro Bråten.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.