Trippel merkedag gir trøbbel

Christian Gilsvik11. februar 20212min0
561a9a0e-dc86-4982-8b96-00e1b3bd81de

Bakeri- og konditorbransjen har merket koronapandemien godt. Når morsdag, fastelavn og valentinsdag faller på samme dag, kan drahjelpen fra disse merkedagene i februar bli mindre.

– I fjor solgte vi rundt 500 boller i fastelavnshelga. I år tror vi salget blir halvert, sier daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri. Det lille håndverksbakeriet, som har 100-årsjubileum i år, har utsalg på Årnes og Jessheim.

Daglig leder Heidi A. Aasli i Aanerud Bakeri tror hun kommer til å selge halvparten så mange fastelavnsboller som i fjor.

Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn sier det er mange bakerier i Norge som har lignende erfaringer som Aanerud Bakeri.

Hun oppfordrer de som er opptatt av et levende lokalt næringsliv til å støtte sitt lokale bakeri ved å bestille kaker og bakst både før og etter søndagen som har tre merkedager i ett.

– I år kan man absolutt feire både litt på forskudd og etterskudd med bakst og kaker fra sin lokale baker. Som andre lokale bedrifter trenger bakeriene den drahjelpen de kan få, sier Nordbø.

Rikelig med krem og syltetøy hører til på fastelavnsbollene. Foto: brodogkorn.no

 

Aanerud Bakeri håper også på mange kakebestillinger til festhelgen.

– Nettbutikken vår har vært veldig viktig for å sikre omsetningen i denne perioden. Vi ser at muligheten for å bestille boller og kaker på nett har utvidet åpningstidene våre og dermed demmet opp for omsetningsfallet, sier Aasli.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.