– Tøysete, helt latterlig og veldig avhengighetsskapende

Linda Holzerland8. mars 20194min0
911 2

Nok en uke går mot slutten, og helgen er ankommet. Og som alltid er Pål Nordseth fra Filter Film & TV på plass med sine streamingtips.

Informer, NRK
informer
Nabhaan Rizwan i rollen som Reza i BBCs ‘Informer’

Informer er et nytt britisk spenningsdrama i seks deler som NRK har hentet inn fra BBC.

– God handel, spør du meg. Her får du et uforutsigbart, men engasjerende handling sentrert rundt aktuelle temaer som identitet og rasisme, der ingen av rollefigurene er enkle å plassere på skalaen mellom god og ond, utdyper Pål Nordseth.

– Vi møter Reza, en ung mann med minoritetsbakgrunn, idet det som skal være en hedonistisk tur på byen ender med arrestasjon grunnet diverse uheldige omstendigheter. Deretter utsettes stakkaren for et litt for ivrig medlem av Londons politistyrke, som på tvilsomt vis presser ham til å bli informant i arbeidet for å avverge et terrorangrep. Det er ikke en stilling du kommer til å misunne Reza.

– Informer er ikke en serie du kan skru av hjernen når du følger med på, her går det fort i svingene, det hoppes mellom forskjellige tidsplan, og handlingen er såpass komplisert at det kan føles utmattende. Men gevinsten er høy for den som henger med helt til slutt, avslutter serieentusiasten.

Se serien her

9-1-1, Viaplay
9-1-1
9-1-1 byr på en del overdrevne men underholdende situasjoner, sier Pål Nordseth

– Blålys-serien fra teamet bak Glee, som satte seerrekorder i USA i fjor. Den er tøysete. Kårny. Fjasete. Helt latterlig. Og veldig avhengighetsskapende, sier Nordseth med glim i øyet.

– Jeg tviler jo ikke et sekund på at å være ambulansesjåfør eller brannmann i Los Angeles er et actionfylt og spennende yrke. Men i denne serien opplever hovedpersonene alene mer utrolige nødssituasjoner på ti episoder, enn hele førstelinjetjenesten i USA gjør i løpet av et år.

– La det være sagt, det er innmari moro å se hva slags usannsynligheter manusforfatterne koker opp til hver nye episode av 9-1-1, er helt ubestridelig. I tillegg har de vært flinke til å utstyre alle rollefigurene med hver sine personlige utfordringer, slik at vi har solide knagger å henge dem på inne i våre enkle hjerner: Her er skaphomoen, den kriminelle ekskjæresten, terapeuten som ligger med klientene og brannmannen som selv er uforsiktig med fyrstikker. Det er bare å la seg henføre!

Se serien her

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.