To sørlendinger i MGP

Radio Metro25. januar 20192min0
Fredag kunne NRK avsløre hvem som skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Israel i mai. Blant årets artister finner vi to artister med tilknytning til Sørlandet. Tom Hugo prøver lykken i Melodi Grand Prix for tredje gang og for andre året på rad. Men denne gangen er han ikke alene […]

Fredag kunne NRK avsløre hvem som skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Song Contest i Israel i mai. Blant årets artister finner vi to artister med tilknytning til Sørlandet. Tom Hugo prøver lykken i Melodi Grand Prix for tredje gang og for andre året på rad. Men denne gangen er han ikke alene med et bidrag i finalen i mars. Mørland på sin side er med helt alene og med en låt på norsk.

Tom Hugo deltar sammen med Fred Buljo og Alexandra Rotan i en trio kalt KEiiNO. Dette er et norsk-samisk samarbeidsprosjekt som startet med at Tom Hugo begynte å skrive en låt sammen med ektemannen Alex Olsson. Denne låta var inspirert av historiske kamper for likeverd uansett etnisitet, kjønn og legning. Den samiske befolkningen måtte lenge kjempe for aksept for sin kultur, og tematikken gjorde det naturlig å involvere en samisk låtskriver i prosjektet. Låta heter «Spirit in the Sky», og med seg har trioen fått den finske produsenten Henrik Tala, som også er kreditert på bidraget.

Kjetil Mørland, som også bidrar som låtskriver på bidraget til Adrian Jørgensen kalt «The Bubble», prøver seg på egenhånd med den selvskrevne låta «En livredd mann», som er hans første singel på norsk. I 2015 gikk han til topps i Melodi Grand Prix sammen med Debrah Scarlet og endte på en 8. plass i den internasjonale finalen. I fjor bidro grimstadværingen med låtskriverferdighetene på «Who We Are», som Rebecca klarte en 2. plass med i den norske finalen.

Den norske finalen går av stabelen den 2. mars.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.