Timothée Chalamets gjennombrudd i en av tiårets mest minneverdige filmer

Linda Holzerland15. november 20194min0
Call me by your name Sony Pictures Classics.

Leave No Trace, Viaplay

IMDB/Scott Green

Denne filmen har utelukkende fått betingelsesløst gode anmeldelser på filmnettstedet Rotten Tomatoes, dette har ikke hendt siden teddybjørn-eposet «Paddington 2».

Filmen handler om en militærveteran fra Irak-krigen med posttraumatisk stresslidelse som tar med seg sin 13 år gamle datter, vender samfunnet ryggen og drar for å leve i de dype skoger.

Det synes ikke barnevernet er helt greit, men et forsøk på å returnere til et normalt liv går heller dårlig for den tidligere soldaten. Bare lyden av et helikopter får faresenteret i hjernen hans til å fyre på alle plugger.

Reisen tilbake til isolasjonen ute i naturen er imidlertid full av prøvelser, og etterhvert blir det sentrale spørsmålet om det er riktig å påtvinge datteren et slikt liv. Det er en tematikk denne filmen behandler både nyansert og med en beundringsverdig avhold fra billig sensasjonalisme.

Se filmen her.

 Call Me By Your Name, Netflix

Sony Pictures Classics

For bare to og et halvt år siden var Timothée Chalamet lite annet enn en veldig lovende, ung skuespiller med et vanskelig navn. I dag har 23-åringen status som en av Hollywoods aller største stjerner.

Denne uka er han først og fremst aktuell som Henry V i filmen «The King», også den på Netflix og verdt en titt hvis du er i stemning for en gritty Shakespeare-adaptasjon med folk som Joel Edgerton, Ben Mendehlson og Robert Pattison i biroller.

Det var imidlertid med «Call Me By Your Name» at Timothée Chalamet sin karriere tok av for alvor.

Og det er hit du skal gå for å forstå hvorfor – rolletolkningen som 17 år gammelt vidunderbarn og introvert bokorm som opplever den store kjærligheten for første gang, er formelig glødende og flere ganger kåret til en av de mest minneverdige fra tiåret vi er i ferd med å legge bak oss.

Filmen er satt til 1983 og følger rollefiguren gjennom en sommer i billedskjønne Lombardia, der han bor sammen med sin professorpappa. En av sistnevntes studenter, den 24 år gamle Oliver – spilt av Armie Hammer – flytter inn for å hjelp til noe skolegreier, og så oppstår det gradvis varme, hemmelige følelser som skildres både fint, romantisk og etterhvert litt vondt.

Se filmen her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.