– Tidenes spionserie er tilbake

Linda Holzerland26. oktober 20183min0
la bureau 2

Det er tid for helg! Om du vil bunkre deg inne mens folk i skumle kostymer spør om knask eller knep, har Pål Nordseth fra Filter Film & TV streamingtipsene til deg.

Le Bureau, NRK
le bureau
Skuespiller Mathieu Amalric i rollen som JJA i ‘Le Bureau’

– Ventetiden er over, tidenes spionserie er tilbake, utbryter Nordseth. Det er ikke lett å si så mye om denne serien uten å lyde som et ekko av all kritikerrosen den har fått!

Den fjerde sesongen hopper rett inn i handlingen etter den dramatiske avslutningen på forrige runde. Det tar ikke lang tid før man før man er innom både datahackere i Russland og fremmedkrigere i Irak.

– Basert på de første par episodene er det absolutt ingen tegn til noen slitasje for serieskaper Éric Rochant. Han fortsetter å lage god tv-underholdning av etterretningsarbeid, og samtidig gjøre det så realistisk at ekte spioner applauderer, konkluderer redaktøren.

Se serien her

Bodyguard, Netflix
bodyguard
Richard Madden spiller David i ‘Bodyguard’ på Netflix

– Omsider er den tilgjengelig i Norge. ‘Bodyguard’ er miniserien som ble en stor snakkis i Storbritannia i sommer, og visstnok BBCs største seersuksess på et tiår, forklarer Nordseth.

– Den er nervepirrende helt fra første scene. Fortellingen følger krigsveteranen David som er spilt av Richard Madden. Skotten er nesten ugjenkjennelig fra rollen som Robb Stark i ‘Game of Thrones’. David blir satt på prøve allerede i første scene, når han må avverge et terrorangrep i London, fortsetter serieelskeren.

David er en sympatisk og pliktoppfyllende mann som snart får jobben som livvakt for et langt mindre hyggelig menneske, den populistiske ministeren Julia, spilt av Keeley Hawes. De utvikler mot alle odds et forhold som blir tettere enn det som strengt tatt er ryddig for personer med slike roller.

– Dette er imidlertid ikke noe romantisk drama, understreker Nordseth. Serien byr på en en tett og uforutsigbar politisk thriller med cliffhangere av en annen verden. Ikke gå glipp av denne hvis du likte ’24’ eller ‘Homeland’.

Se serien her

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.