Tid for å binge ny norsk seriesnakkis

Linda Holzerland4. oktober 20193min0
Exit Sesong 1 NRK

Det er fredag, og hvis du lurer på hva du skal se på denne høsthelgen så har Pål Nordseth fra Filter Film & TV noen tips til deg.

«The Death of Stalin» Netflix

-Hysterisk, britisk komedie om maktspillet på toppen av Sovjetunionen etter partisjefens fatale hjerteinfarkt i 1953.

-Samtidig er filmen, selv med sine kunstneriske friheter, en påminnelse om det eneveldig skrekkregime som det Stalin etterlot seg.

-Casten inkluderer Michael Palin som Vjatsjeslav Molotov, Steve Buscemi som Nikita Khrusjtsjov og Jeffrey Tambor som Georgij Malenkov, den i dag stort sett glemte logrebikkja  som i noen få, kaotiske dager etter det fatale infarktet var samveldets formelle leder.

-Men den egentlige stjerna er manusforfatter og regissør Armando Iannucci, som er mest kjent for de politiske tv-komediene «The Thick of It« og «Veep», og som med «The Death of Stalin» har laget nok et praktverk av en satire med en historisk vri denne gangen.

-Filmen ble umiddelbart bannlyst i Russland, Kasakhstan og Kirgisistan, og nytes naturligvis best med svart kaviar og et kjøkkenglass fullt av iskald vodka. Na zdrowie!

Se filmen her

«Exit» NRK TV

-Har inntrykk av at de fleste har binget denne allerede, men har du det ikke og sitter her og lurer på om ukas norske seriesnakkis er verdt å bruke tid på? Herregud, ja.

-Ikke at det er så mye her vi ikke har sett før, og til og med enda bedre og mer innsiktsgivende skildret, i filmer og bøker som tidligere har skildret de mørke sidene av rikingmiljøer – fra  «Bonfire of the Vanities» til «American Psycho» til «The Wolf of Wall Street».

-Men det er høy underholdningsverdi i Øystein «Dag» Karlsens saga om de fire kompisene som vanker på Tjuvholmen og bruker millionlønningene fra finansbransjen på horer, kokain og plettfri fasader – mens koner og barn går for lut og kaldt vann og enden på «the long arc of the moral history», for å sitere en av dem, stadig kommer nærmere.

-Ja, den serien har en nesten såpeopera-aktig evne til å huke tak i deg – uansett hvor mye du tror på at serien baserer seg på virkelige historier fra finansmiljøet. Iblant overrasker den også med glimt av emosjonell tyngde, og en påminner om at vi har et knippe sabla gode skuespillere i dette landet.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.