– The Office, bare med vampyrer

Linda Holzerland28. mars 20195min0
what we do boogaloo

Vi ruller inn mot april, og om du syntes det har gått fort, så trenger du kanskje et pust i bakken? Pål Nordseth fra Filter Film & TV kommer til unnsetning med ukens streamingtips.

What We Do In The Shadows, HBO
what we do in the shadows
‘What We Do In The Shadows’ tar oss gjennom den moderne vampyrens hverdag

– Filmen What We Do in the Shadows fra 2014, er en hylende morsom liksomdokumentar om en gjeng vampyrer som deler en leilighet i svært lite vampyrvennlige omgivelser. Tenk The Office med vampyrer. Den ligger også på HBO og anbefales på det varmeste.

– Nyheten nå er imidlertid tv-serien som følger opp denne filmen. Basert på den første episoden, som ble lagt ut torsdag, er det grunn til glede. Vi et nytt bokollektiv av udøde, flere hundre år gamle blodsugere som alle har både personlige særegenheter. En kriger fra det ottomanske riket, en dandy fra Victoria-tidens England, en østeuropeisk fristerinne er i en del av spekteret i karaktergalleriet, utdyper serieentusiasten.

– De jakter på ofre, bærer pompøse kostymer og har lidenskapelig sex som vampyrer jo gjør – men som oss andre må de også bytte på å handle dagligvarer og gå ut med søpla. Her ligger grunnlaget til mye absurd og knusktørr humor.

– En genistrek er dessuten å putte et helt vanlig menneske i miksen – den underdanige Guillermo, som drømmer om å bli vampyr selv og blir hundset hardt med av romkamratene som allerede er det. Det eneste jeg har å utsette på What We Do… er at den ikke kom for ti år siden, midt i Twilight-maniaen…

Se serien her

Lovleg, NRK
lovleg nrk
NRKs ‘Lovleg’ ble noe urettferdig sammenlignet med ‘Skam’ forklarer Pål Nordseth

– Vi er allerede over halvveis i den andre sesongen av denne ungdomsserien, som på overflaten har flere likhetstrekk med den høyest profilerte norske voksenserien som går om dagen – Heimebane.

– Også i Lovleg er handlingen lagt til distrikts-Norge, og også her er det å tilhøre en seksuell minoritet er en del av tematikken. I så måte kan vi nå slå fast at tenåringsserien har løst dette med både mer troverdighet og lavere skuldre enn sin voksnere og mer påkostede storesøster, forklarer Nordseth.

– For deg som ikke kjenner denne nettvennlige serien består den av episoder på rundt 20 minutter med mindre du velger å følge den scene for scene på lovleg.p3.no. Den handler om Gunnhild, som har flyttet på hybel et sted på Vestlandet for å gå på videregående.

– Gunnhilds usikkerhet i møte med den store verden er gjenkjennelig for alle som selv en gang selv har vært en usikker tenåring, og kontrasten mellom henne og hennes mer verdensvante kjæreste er noe av det som skaper nerve. Mange falt for serien da den hadde premiere i fjor, og siden da har den faktisk bare blitt bedre.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.