– Serien for deg som synes «Westworld» blir for ko-ko

Linda Holzerland3. august 20184min0
AMC_HUM_S1_Promo_Anita

Hver helg gir Pål Nordseth fra Filter Film & TV tips til hva du kan streame i helgen for å kose deg litt ekstra. Denne uken er det to TV-serier som byr på både spenning og tankevekking.

Greyzone, NRK.

Birgitte Hjort Sørensen i serien 'Greyzone'
Birgitte Hjort Sørensen i serien ‘Greyzone’

På NRK nett-tv kan du nå nyte en ny, svensk-dansk spenningsserie som går «Homeland» i næringa. Serien fengsler fra første minutt med skuddveksling på fergekaia i Gøteborg og et illevarslende funn i et skjult rom i en lastebil.

Vi følger etterretningsagentene som ruller opp et fryktinngytende terrorplott, og vi møter Birgitte Hjort Sørensen, kjent fra «Borgen», som softwareingeniør i en startup-bedrift som utvikler droneteknologi – noe som skal vise seg å være av interesse for flere enn venture-kapitalister.

– Det er ikke -veldig- originalt, sier Nordseth. Men han peker på at manuset er velskervet.

– «Broen»-folk har vært med på manussiden og serien er særdeles kompetent utført, med gråtoner, omfangsrikt persongalleri og internasjonale locations, sier Nordseth.

– Leter du etter en ny spenningsserie er det verdt forsøket – så får vi se om det holder i hele ti episoder, avslutter han.

Du kan se serien her

Humans, TV2 Sumo.

Humans
Robotene i ‘Humans’ er menneskelige, men fortsatt urovekkende

Om du har TV2 Sumo, kan du nyte en Britisk remake av den prisbelønte svenske science fiction-serien «Äkta människor». Serien føyer seg inn i rekken av fiksjon som for seg framtidas kunstige intelligens, og bruker den til å stille spørsmål om hva det egentlig vil si å være et menneske.

– Synes du tematikken er interessant, men at «Westworld» blir for ko-ko, er dette serien for deg. Her er robotene menneskeliknende, men ikke i den grad at de er umulige å skille fra ekte mennsker av kjøtt og blod. Det stanser dem ikke fra å forårsake fundamentale endringer i samfunnet når de blir utbredt som forbrukerteknologi og settes i funksjon som hushjelper i vanlige familier, sier Nordseth.

Suverene William Hurt er med i en rolle som den pleietrengende mannen som danner sterke bånd til roboten sin, og nekter å oppgradere ham til en nyere modell. Lar du deg ikke bevege av Hurts rollefigur, er du trolig en robot selv, hevder Nordseth

Du kan se serien her

For flere tips til hva du kan se fra Pål Nordseth – trykk her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.