Visste du at blåmuggost ikke bare passer godt til kjeks, men også som pastasaus? Denne retten fungerer også meget godt som en vegetarmiddag hvis du dropper kyllingen og spekeskinken. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 15-20 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pakke kyllingfilet
- Tagliatelle til 2 personer
- 1 ½ dl fløte
- 70 g blåmuggost
- ½ rødløk i skiver
- 125 g sukkererter i biter
- 4 skiver spekeskinke, sprøstekt
- 1 neve valnøtter
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i en stekepanne til den er gjennomstekt. Legg til side. Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens pastaen koker smeltes litt smør i en liten gryte. Stek løken i smør i ca. 1 minutt, tilsett blåmuggost og kremfløte. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett den stekte kyllingfileten og sukkerertene de 2 siste minuttene. Smak til med salt og pepper. Ha sausen over pastaen, topp med valnøttene og spekeskinka.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.