Tabelltipset: Slik ender Eliteserien 2022!
PROFILER: HamKams Kristian Eriksen, Vålerengas Aron Dønnum og Rosenborgs Kjetil Rekdal. | Skjermdump

Radio Metro30. mars 20229min0
el_metro

Eliteserien er rett rundt hjørnet, og for å korte ned ventetiden ytterligere presenterer Radio Metro, i samarbeid med OBOS, tabelltips for årets sesong!

Det har vært en lang, men innholdsrik vinter i norsk fotball. Nyopprykkede HamKam har måttet kjempe hardt for å beholde viktige profiler, Lillestrøm har vært svært aktive på overgangsmarkedet og Rosenborg sin skrekkelige sesongoppkjøring har vært på alles lepper.

Med kun noen dager igjen har sportsredaksjonen sett inn i krystallkulen og spådd utfallet av hvordan vi tror Eliteserien 2022 vil ende.

Få med deg ALT som skjer i Eliteserien fra søndag klokken 17:00 når Radio Metro dekker serieåpningen i OBOS Sport og spill!

1. Bodø/Glimt

Er en soleklar favoritt etter å ha imponert voldsomt i Conference League i vinter. Har en ekstrem bredde i troppen som er gjennomdrillet av suksesstrener Kjetil Knutsen. Selv om de har mistet flere profiler fra fjoråret, klarer Knutsen gang etter gang å finne nye stjerner.

2. Molde

Moldenserne jakter gullet for tredje året på rad, men må finne seg i å være bak storfavoritten Glimt. Det er det noen grunner til: Molde har ikke klart å erstatte toppscorer Ohi Omojiuanfo som har dratt til Røde Stjerne. De er også svakere på keeperplass etter å ha mistet Andreas Linde. Likevel er det klart at Molde fortsatt har et meget sterkt lag, men de er ikke styrket siden fjoråret. Blir spennende å følge Molde i sin nye formasjon, 3-5-2.

3. Viking

Det sprudler av fotballglede i Jåttavågen som følge av Vikings fantastiske reise de siste sesongene. Laget er knallsterkt, spesielt offensivt, og siddisene har sett solide ut i sesongoppkjøringen. En soleklar kandidat til å ta medalje nok en gang.

4. Lillestrøm

Mistet kaptein og toppscorer Thomas Lehne Olsen, men ellers er stammen intakt på Åråsen. Gjort spennende spiss-signeringer i Akor Adams og Holmbert Fridjonsson. Lillestrøm fremstår som solide defensivt og dersom de får nysigneringene til å blomstre blir det masse jubel på Åråsen i år igjen.

5. Sarpsborg 08

Hadde en eventyrlig høstsesong sist og det virker som de har klart å opprettholde den gode formen i sesongoppkjøringen. Ny trener i Stefan Billborn som trolig vil løfte laget offensivt i år. Har en fin tropp med flere matchvinnere i laget. Dette ser lovende ut for Sarp!

6. Rosenborg

Katastrofal sesongoppkjøring under sin nye trener Kjetil Rekdal. Gått på det ene tapet etter det andre, og prestasjonene har tidvis vært sjokkerende dårlig. Blir det bedre når det skal spilles om poeng? Trolig, men konkurransen er hard i Eliteserien i år og det ser virkelig ikke ut som at RBK er på nivå med de andre topplagene. Se ikke bort fra at RBK vil gå tilbake til 4-3-3 fra 3-5-2 hvis resultatene svikter innledningsvis.

7. Vålerenga

En skuffende sesong i fjor, og det har lugget for Vålerenga i vinter også. Har slitt helt siden Aron Dønnum forsvant i fjor sommer, men onsdag var driblefanten – svært overraskende – tilbake i VIF-drakt på lån fra Standard Liege. En svært viktig signering for Vålerenga som plutselig ble langt farligere før seriestart (og som kan gjøre tabelltipset til skamme). Det har virkelig vært liv rundt Oslo-klubben de siste dagene før seriestart – og det skal fort ikke mer til for at VIF får en gigantisk oppsving. Petter Strand har alle forutsetninger til å være kjempesignering – og Dag-Eilev Fagermo er avhengig av at Vidar Örn Kjartansson leverer opp mot 20 scoringer.

8. Strømsgodset

Ser mer og mer ut som Godset vi alle kjenner på sitt beste. Har beholdt alle sine beste spillere, men det beste av alt; Lars-Jørgen Salvesen er endelig tilbake fra skade! Spennende unggutter kombinert med rutinerte spillere i Salvesen, Fred Friday og Lars-Christopher Vilsvik gjør at Godset ender på øvre halvdel.

9. Tromsø

Det løsnet virkelig for Tromsø utover høsten og vi tror den fine fremgangen fortsetter i år. Det er et solid TIL-lag med flere spennende spillere offensivt, særlig den unge juvelen August Mikkelsen som imponerte stort i fjor. Ruben Yttergård Jensen styrer midtbanen med bravur, og med Eric Kitolano og Moses Ebiye fremover i banen er TIL farlige. Vi tror det blir nok å juble for på Alfheim i år!

10. Kristiansund

KBK ser ut til å stagnere litt og vi savner en X-faktor hos dette Kristiansund-laget. Har mange solide spillere i kaptein Dan Peter Ulvestad, Amadiou Diop og Torgil Gjertsen, men vi tror ikke KBK klarer å bikke nok jevne kamper i sin favør til å havne høyere enn en 10. plass.

11. HamKam

«Kameratene» ser sprudlende, solide og farlige ut. Virker å svære lite preget av Kjetil Rekdal-exiten, og best av alt så har de beholdt Kristian Eriksen som virkelig ser ut til å være i fyr og flamme. Vi tror det er nok ferdigheter og energi i laget til å holde plassen i det som er et etterlengtet comeback i Eliteserien.

12. Odd

Nærmest kollapset etter at Mushaga Bakenga dro til Japan. Ny trener i Pål Arne «Paco» Johansen som tilsynelatende var noe klubben trengte. Har så og si den samme stallen fra fjoråret, og vi forventer å se fremgang hos noen av de yngre juvelene i blant annet Filip Jørgensen og Conrad Wallem. Likevel ser forsvaret og angrepet tynt ut og utsatt for skader. Kanskje går luften ut av Odd-laget litt for fort i år. Vi tror på en ny, skuffende sesong i Skien.

13. Haugesund

Er svekket fra fjoråret etter salg av Kristoffer Velde, Nicklas Sandberg og exiten til Benjamin Tiedemand Hansen. Har klart å hente fine spillere inn og spesielt signeringen av Joachim Holtan fra Bryne er spennende. FKH er et krigerlag, men vi ser på årets FKH-utgave som en av de svakeste.

14. Aalesund (Kvalik)

Er langt bedre offensivt enn defensivt, så her må det scores mange mål dersom Aalesund skal vinne kamper. Til sammenligning så slapp de inn over dobbelt så mange mål som HamKam sist sesong; har trener Lars Arne Nilsen klart å rette opp i dette? Styrket forsvaret i Besim Serbecic fra Rosenborg, men alt i alt så lukter det nedrykksstrid på Color Line stadion denne sesongen.

15. Sandefjord (Nedrykk)

Har mistet sine to beste spillere i Kristoffer Normann Hansen og Vidar Ari Jonsson. Det vil koste dem dyrt. Selv med signeringen av Mohamed Ofkir ser vi på Sandefjord som klart svekket og tror de havner i en røff nedrykksstrid i 2022.

16. Jerv (Nedrykk)

Har den klart svakeste troppen på papiret, og vi klarer ikke å se at laget fra Grimstad skal berge plassen. I så fall er Arne Sandstø soleklar favoritt til å innkassere Årets trener-prisen!

Få med deg ALT som skjer i Eliteserien fra søndag klokken 17:00 når Radio Metro dekker serieåpningen i OBOS Sport og spill!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.