Tabelltipset: Radio Metro spår OBOS-ligaen
OBOS-LIGAEN: Stabæk og Skeid skal kjempe på nest øverste nivå i 2022. | Skjermdump Stabæk Fotball og Skeid.

Radio Metro30. mars 20227min0
st-sk

Norges desidert mest dramatiske liga er straks i gang; OBOS-ligaen er endelig tilbake!

I flere år har det vært blitt levert underholdning fra øverste hylle i OBOS-ligaen. Overraskelsene kommer på løpende bånd hver eneste serierunde i serien hvor alle kan slå alle.

Og 2022-utgaven er ekstra spesiell, fordi dette er virkelig tidenes OBOS-liga vi har vente!

Årsaken er enkel: Aldri før har Norges nest øverste divisjon hatt så mange profilerte lag og opprykkskandidater. Omtrent halve OBOS-ligaen kan rykke direkte opp i år, men det er kun plass til to.

I samarbeid med OBOS har Radio Metro satt opp årets tabelltips og spår utfallet av OBOS-ligaen 2022.

Få med deg ALT som skjer i Eliteserien fra søndag klokken 17:00 når Radio Metro dekker serieåpningen i OBOS Sport og spill!

Slik ender OBOS-ligaen:

1. Brann (Opprykk)

På papiret har Brann den sterkeste troppen. Det har ikke gått særlig bra resultatmessig for Brann i treningskampene, eller i cupkampen mot KFUM, men får de helrøde en god start når alvoret begynner tror vi ikke Brann kommer til å se seg tilbake.

2. Stabæk (Opprykk)

Har sett mye bedre ut de siste ukene etter en skrøpelig start på sesongoppkjøringen. Har hentet inn, blant andre, Nicolai Næss som er pur klasse på dette nivået. Ligaens trolig beste forsvarsspiller, Simen Wangberg, sjefer i de bakre rekker, og fremover har Stabæk raske og farlige Kornelius Normann Hansen og Oliver Edvardsen som vil skape mye hodebry for motstanderen. Melder Fitim Azemi seg på scoringslisten i tillegg lukter det opprykk for Stabæk.

3. Start (Kvalik)

Vito Wormgoor er en mektig signering av Start, og nederlenderen er typen til å dra med seg et helt lag i riktig retning. Stopperkjempen er en fantastisk ledertype som vil løfte alle rundt seg. Start har også gjort to meget spennende signeringer på topp i Alagie Sanyang fra KFUM og Jonathan Braut Brunes fra Lillestrøm (lån). Trener Sinder Tjelmeland har nå fått en hel oppkjøring med laget og vi tror Start vil se langt lysere ut i år.

4. Fredrikstad (Kvalik)

Mistet stjernen Tafoeek Ishmaeel, men ellers er det mye av det samme i FFK denne sesongen. Et solid 4-3-3-lag som høyst trolig vil kjempe i toppen igjen. Enorm fordel på hjemmebane med sitt fantastiske publikum.

5. Sandnes (Kvalik)

De lyseblå har bare blitt bedre og bedre etter at Bjarne Berntsen kom inn, og nå har trenerlegenden fått tidligere Viking-spiss Tommy Høiland med seg på laget igjen. Måltyven er en målgarantist i OBOS-ligaen som blir svært viktig for Sandnes. Sterkt lag!

6. Mjøndalen (Kvalik)

Har Mjøndalen mistet for mange av sine beste til å kjempe i toppen i år? Vi tror det.

Benjamin Stokke, Markus Nakkim og Joackim Olsen Solberg blir ekstremt viktige for Mjøndalen denne sesongen, men vi frykter en tung sesong for bruntrøyene som også vil lide av at den store ledertypen, Christian Gauseth, ikke lenger er i garderoben. Vegard Hansen har en stor jobb foran seg i år.

7. Ranheim

Kan lett være et av de beste lagene når de er på sitt beste, men vi frykter at Ranheim blir for varierende. Det ender med en 7. plass.

8. KFUM

KFUM er godt drillet offensivt, men vi frykter at de kommer til å slippe inn for mye mål. Tror på målrike og morsomme kamper for KFUM i år som kommer til å kjempe om en kvalikplass.

9. Sogndal

Det kommer til å bli mer tut-og-kjør for Sogndal i år med legenden Tore André Flo som trener. Masse ungt og spennende og vi gleder oss til å følge Flo sitt mannskap.

10. Raufoss

Trener Christian Johnsen gjør en fantastisk jobb med Raufoss, og dette laget er et av de vanskeligste lagene å spå. Derfor setter vi de gule på 10. plass som en slags helgardering. Kan fort ende høyere.

11. Kongsvinger

Cruiset gjennom 2. divisjon sist sesong, og vi tror «laget fra skogene» har såpass mye kvalitet at publikummet på Gjemselund vil se laget sitt berge plassen komfortabelt.

12. Åsane

Trenden ser negativ ut for Åsane. Har ikke den bredden og kvaliteten i stallen som de hadde før. Vi tror på en tung sesong for de oransje som ser ut til å ha et svakt forsvar. Spennende å se hva legenden Morten Gamst Pedersen kan få til!

13. Skeid

OBOS-ligaen trenger Skeid, og det nyopprykkede laget har store ambisjoner om å holde plassen. Har forsterket med flere spennende spillere, og vi tror på en god sesong for et Skeid-lag som kommer til å angripe og være uredde i stilen. «Sa Sa Sa!»

14. Grorud (Kvalik)

Grorud sin store styrker ligger i spillestilen, og vi tror Oslo-klubben klarer å klore seg fast en sesong til. Tapet av Oscar Aga blir enormt.

15. Bryne (Nedrykk)

Hadde en bekmørk høstsesong i fjor, og i tillegg har de mistet to av sine beste offensive spillere i Joachim Holtan (Haugesund) og Meinhard Olsen (Mjøndalen). Vi tror det ender med nedrykk for Bryne.

16. Stjørdals/Blink (Nedrykk)

Holdt plassen med et nødskrik sist sesong. Har (igjen) mistet sin trener i Tom Dent. Tynn tropp med Mads Lillebo som den store stjernen. Han vil redde dem ved mange anledninger, men klarer ikke å dra lasset alene. Nå er det over og ut for trønderne.

Få med deg ALT som skjer i Eliteserien fra søndag klokken 17:00 når Radio Metro dekker serieåpningen i OBOS Sport og spill!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.