– Svik, intriger og dolkestøt i topp-politikken

Linda Holzerland14. desember 20184min0
baron noir 2

Julen nærmer seg med stormskritt. Om du vil ta en pause fra julestria, har Pål Nordseth streamingtips til deg, så du kan drømme deg vekk.

Baron Noir, HBO
baron noir
En slags ‘Fransk House of Cards’ beskriver serien Baron Noir

– Er du skuffet av den siste sesongen av House of Cards, spør Nordseth. 

– Her er remediet! En fransk dramaserie full av svik, intriger og dolkestøt i topp-politikken. Vi følger Philippe, parlamentsmedlem og borgermester. Han får oppleve akkurat hvor langt unna en søndagsskole livet i det franske sosialistpartiet er, når hans mentor står overfor en skandale og kaster ham under bussen for å redde sin egen karriere, fortsetter redaktøren for Filter Film & TV

– Heldigvis for oss er ikke Philippe en fyr som trekker seg stille og rolig tilbake for å slikke sine sår. Istedet legges det sinnsrike hevnplaner som ville gjort en gjennomsnittlig mafiaboss våt i øynene. De sju episodene byr på like mengder spenning og satire, samt et fascinerende innblikk i hvordan en i utgangspunktet idealistisk politiker kan fanges i en malstrøm som gradvis skal koste ham anstendigheten, konkluderer serieentusiasten. 

Se serien her

Roma, Netflix
roma netflix
Flere spekulerer i at Roma tar storeslem på den kommende Oscar-utdelingen

– Oscar-favoritten og gull-løve-vinneren fra årets Venezia-festival er endelig streameklar, utbryter Nordseth.

– Roma er en trist, men poetisk og vakker film om en tjenestepike i Mexico by og hennes forhold til familien hun jobber for, uten egentlig å være en del av. Bakteppet er de blodige studentopprørene og konfliktene om landeiendommer som herjet i landet på starten av 70-tallet, forklarer Nordseth videre.

– Historien er basert på barndomsminnene til mesterregissør Alfonso Cuaron (regissøren bak bl.a Gravity red anm.), som har gjort alt fra å skrive manus til å operere kamera, og kaller den ‘en hyllest til kvinnene i mitt liv’.

Filmen har en unik presentasjon, med ingen filmmusikk, og er kun tilgjengelig i svart/hvitt. Rollelisten inneholder flere amatørskuespillere, inkludert en nordmann. Scenene er som regel filmet med vid vinkel og satt opp med en slik detaljrikdom at det frister å se filmen flere ganger.

– God fornøyelse!

Se filmen her

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.