Suverent karakterdrap på dansk turistnæring

Linda Holzerland11. oktober 20193min0
Fred til lands

Helgen har ankommet og Pål Nordseth fra Filter Film & TV har to strømmeanbefalinger til deg.

«Fred til lands» NRK

Foto: Nabokanalene/DR

Finnes det noe lunere, koseligere eller mer idyllisk enn den danske landsbygda? Velsignet med evig solskinn og full av bedagelig anlagte livsnytere som spiser overdådige smørrebrød i velbevarte bindingsverksbygninger med stråtak og stakittgjerde.

Vel, her er serien som gjør det slutt på DEN oppfatninga. Den psykologiske skrekkthrilleren «Fred til lands» utspiller seg nemlig i en landsby på Fyn og får både norsk bygdedyr og svensk glesbygd til å fremstå som Disneyland i forhold.

Her er det så mye mørke hemmeligheter, fortrengte traumer, sadisme, og skvett gale psykopater at jeg egentlig bare får lyst til bare å trekke dyna over hodet og sende en varm tanke til kong Fredrik den sjette og Kiel-traktaten, som såvidt jeg kan huske var foranledningen for Norges løsrivelse i 1814.

Men serien er også så spennende og vellaget at det blir nok å følge med når flere avsnitt kommer på mandager framover.

Dette suverene karakterdrapet på alt dansk turistnæring har bygget opp de siste hundre årene er laget av den danske statskringkasteren, og bak kamera har det vært folk som tidligere har hatt befatning med både «Borgen» og «House of Cards».

Se serien her

«The Walking Dead» HBO Nordic / Viaplay

Foto: Inverse/AMC

Hele niende sesong ble lagt ut på HBO denne uka. På Viaplay kommer episodene ukentlig.

Zombieserien basert på Robert Kirkmans monumentale tegneserie er utvilsomt en nøkkeltitlene i dette tiårets tv-historie.

Men ettersom sesongene kom og gikk ble vi litt stressa av de voldsomme posjonene med postapokalyptisk dystopi, anarki, og lidelser som vi ble servert. Sesong ni bød i så måte på et velkomment avbrekk, med ny showrunner og en ny… stemning, i mangel på et bedre ord.

Første episode er titulert «A New Beginning», og det er akkurat det det er: En begynnelse på en æra, der krig og håpløshet er erstattet av gjenreising av siviliasjonen og alle de nye mulighetene det byr på.

Klarer du å unngå spoilere har du også noen seriøse hakeslipp i vente mot slutten av sesongen.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.