– Nordens James Bond

Christian Gilsvik6. januar 20204min0
Carl Hamilton foto cmore

Hver uke får vi besøk av Pål Nordseth fra Filter Film og TV som gir oss streamingtips. Her er ukas anbefalinger.

Hamilton

(2020, TV2 Sumo)

Jan Guillous romankarakter Carl Hamilton – adelsmann, radikaler og etterretningsagent – har vært et av Skandinavias sterkeste spennings-merkevarer i en mannsalder.

«Nordens James Bond» har tidligere vært gestaltet på film av blant andre Stellan Skarsgård, Peter Stormare og Mikael Persbrandt. Nå er det vår egen Jakob Oftebro som får æren av å prøve seg på rollen.

Det skjer i en heftig oppdatert historie som gikk ut av startblokka med en forrykende førsteepisode forrige uke. En bombe går av i en folkemengde i Stockholm, og gjerningspersonen kan like gjerne være islamist som høyreekstrem – eller kanskje Hamilton selv, som noen av hans kolleger mistenker.

Det bærer fra kontinent til kontinent i et heseblesende tempo, slik det skal i ekte agent-serier. Og det er filmet og skrudd sammen på et håndtverksmessig nivå som på ingen måte står tilbake for amerikanske, franske og britiske høybudsjettproduksjoner.

Jakob Oftebro som Carl Hamilton. Foto: Cmore

Og når Jakob Oftebro faktisk ble skadet under innspillingen (en molotovcocktail lekket brennende væske i filmstjernas ansikt) med sykehusopphold som følge, skylder vi ham jaggu å sjekke den ut.

Search Party

(2016, NRK TV)

Kunne det friste med litt godlynt harselas over millennial-generasjonen?

Her er en mørk humorserie som også er en krim-pastisj. Et knippe selvopptatte døgenikter av noen unge newyorkere setter seg fore å etterforske en forsvinningssak de i utgangspunktet har ingenting med.

Selvsagt graver de seg altfor langt ned i kaninhullet – når mysteriet om den forsvunnede Chantal etterhvert antar form av en slags proxy-mening med livet.

I tillegg til å levere en imponende rad latterbrøl på bekostning av rollefigurene (og på bekostning av av de seerne som måtte kjenne seg igjen i dem) makter serieskaperne å si noe om sosiale medier og dydsposering.

Anbefales alle som likte HBO-serien «Bored to Death», som hadde en liknende tone.

Se flere anbefalinger fra Pål Nordseth hos Filter Film og TV.

 

Foto øverst: Johan Paulin

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.