Stor streikevilje for bedre pensjon

Radio Metro11. juni 20192min0
Fagforbundet streiker Sykehuset 11.06.2019

I to uker har det vært streik ved flere sykehus på blant annet Sør- og Østlandet. Tirsdag ble streiken opptrappet og rammer også Sørlandets sykehus Arendal. Totalt er det rundt 650 organiserte i LO og YS fordelt på ansatte i seks helseforetak i landet som har lagt ned jobben under streikeperioden.

Konflikten går ut på at de sykehusansatte i mindre enn tjue prosents stilling får ikke tjent pensjon fra første krone. Og de fagorganiserte viser til at det ikke er tilfellet blant de kommunalt ansatte.

– Som ansvarlige arbeidsgivere, ønsker ikke helseforetakene å forskjellsbehandle ansatte i sykehusene. Store grupper som sykepleiere og leger, må ha minst 20 prosents stilling for å bli meldt inn i pensjonsordningen, og vi ser ingen grunn til å innføre andre regler for LO- og YS-medlemmer, sa leder av Spekter Helse, Herlof Nilssen, rett før streiken startet 29. mai, ifølge NTB.

– Vi har totalt 155 ansatte som streiker og de er fordelt på administrativt, merkantilt og innenfor transport. Så de som har hatt timeavtaler på f.eks. øreavdelingen i Arendal, har fått beskjed om at denne er utsatt til etter streiken, forteller organisasjonsdirektør ved Sørlandets sykehus, Nina Føreland, til Radio Metro.

Klokken 21:00 tirsdag kveld gjenopptas forhandlingene hos Riksmeklingsmannen.

Gro Lohne hos Fagforbundet Sørlandet er klar på at de vil streike til kravet er innfridd.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.