Stor streikevilje for bedre pensjon

I to uker har det vært streik ved flere sykehus på blant annet Sør- og Østlandet. Tirsdag ble streiken opptrappet og rammer også Sørlandets sykehus Arendal. Totalt er det rundt 650 organiserte i LO og YS fordelt på ansatte i seks helseforetak i landet som har lagt ned jobben under streikeperioden.

Konflikten går ut på at de sykehusansatte i mindre enn tjue prosents stilling får ikke tjent pensjon fra første krone. Og de fagorganiserte viser til at det ikke er tilfellet blant de kommunalt ansatte.

– Som ansvarlige arbeidsgivere, ønsker ikke helseforetakene å forskjellsbehandle ansatte i sykehusene. Store grupper som sykepleiere og leger, må ha minst 20 prosents stilling for å bli meldt inn i pensjonsordningen, og vi ser ingen grunn til å innføre andre regler for LO- og YS-medlemmer, sa leder av Spekter Helse, Herlof Nilssen, rett før streiken startet 29. mai, ifølge NTB.

– Vi har totalt 155 ansatte som streiker og de er fordelt på administrativt, merkantilt og innenfor transport. Så de som har hatt timeavtaler på f.eks. øreavdelingen i Arendal, har fått beskjed om at denne er utsatt til etter streiken, forteller organisasjonsdirektør ved Sørlandets sykehus, Nina Føreland, til Radio Metro.

Klokken 21:00 tirsdag kveld gjenopptas forhandlingene hos Riksmeklingsmannen.

Gro Lohne hos Fagforbundet Sørlandet er klar på at de vil streike til kravet er innfridd.

Hør mer her.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.