Etter mye kos i helga, er det godt å starte uka med noe fisk. Det er få ting som slår stekt laks! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
- 2 stykk laksefilet
- 6 poteter
- ½ blomkål
- ½ pakke cherrytomat
- 150 g smør
- 4 ss kapers
- 2 sjalottløk
- Salt
- ½ sitron
- Olivenolje
SLIK GJØR DU
Sett poteter på kok i saltet vann og trekk dem til de er møre. Mens potetene koker, kuttes blomkålen i små buketter og cherrytomatene deles i fire båter. Når potetene er møre deles de i skiver og blandes opp med blomkål, cherrytomat, saft av ¼ sitron, 1 ss olivenolje og 1 ts salt. Brun smør nøttebrunt og i mellomtiden skjæres sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen. Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.