Couscoussalat er en god erstatning hvis du trenger pause fra potet og pasta! Sammen med tzatziki og laks blir dette også en helt topp middag. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pk laksefilet
- 250 g couscous
- 4 små tomater, i terninger
- 1/2 agurk, i små terninger
- 3 vårløk, i ringer
- 1 liten potte kruspersille, hakket
- 1 dl olivenolje
- 2 ss friskpresset sitron
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 boks lettrømme
- 1/2 agurk, revet
- 1 hvitløksfedd, knust
SLIK GJØR DU
Tilbered couscousen etter anvisningene på pakken. Skjær opp/hakk grønnsakene og persillen til couscoussalaten, og riv agurken til tzatzikien. Bland grønnsakene (bortsett fra revet agurk) inn i couscousen. Tilsett olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Lag tzatziki. Rør sammen lettrømme, revet agurk og hvitløk. Smak til med salt. Stek laksen på middels varme i rundt tre minutter på hver side, til den er knapt gjennomstekt. Strø over salt, og press over litt sitron. På ekstra travle dager: Bytt ut hjemmelaget tzatziki med ferdigkjøpt, eller bruk bare en klatt lettrømme i stedet.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.