Start skuslet bort seieren

Aksell27. april 20194min0
Mathias Bringaker - Glenno

Start – Sandefjord 2-2 (0-0): Det ble en målrik toppkamp i den 5. serierunden av OBOS-ligaen på Sparebanken Sør Arena. Ikke like målrikt som da lagene møtte hverandre sist i Eliteserien i fjor, og det tok samtidig litt tid før første nettkjenning var et faktum. Mathias Bringaker åpnet målkontoen sin med sitt første for sesongen, men han kunne fort ha fått to og dermed blitt matchvinner.

– Jeg skal score på den sjansen, men jeg var så sliten at jeg fikk ikke muligheten til å gjøre det beste utav det, sier Bringaker til Radio Metro Sørlandet om da han kom alene med Sandefjords keeper Walter Viitala i den 89. minutt og rogalendingen prøvde å slå tunnel, men den finske sisteskansen stoppet den muligheten.

Rotete selvmål
Den første nettkjenningen var det Damion Lowe som stod for. Vidar Ari Jonsson kom på et løp fremover på Starts banehalvdel og skulle sentre til en medspiller, istedet stod jamaicaneren i veien og ballen traff leggene og forbi en utspilt og uforberedt Jonas Deumeland. Denne scoringen, som kom snaue fem minutter uti 1. omgang, satte fyr på oppgjøret.

Endelig satt den for Bringaker
Selv om kampen var mellom to antatte topplag i OBOS-ligaen, var det mange feilpasninger og angrep som ble stoppet av feil. For Sandefjord ble en feilpasning av Anton Kralj fire minutter etter 0-1 skjebnesvanger. Tobias Christensen utnyttet den muligheten og sentret videre til Mathias Bringaker som fikk satt inn sitt første mål for sesongen da han kom alene med Viitala.

Iskald islending
Det skulle bli 2-1 bare minutter senere da Erlend Segberg slo inn et frispark mot Damion Lowe, som ville gjøre det godt igjen etter selvmålet. Han fikk sluppet fri fra sin oppasser og sentret ballen videre til Aron Sigurdarson som fikk pirket ballen i mål fra to meter.

Utover i en omgang preget av mange stopp i spillet, la Joey Hardarson om til fem mann bak og strategien var å sikre seieren. Men Start ble baktunge, og når Bringaker bommet på sin sjanse rett før slutt, så pleier det alltid å komme en reaksjon fra motstanderlaget. Det gjorde det så absolutt. Sandefjord fikk slippe mer til og da Tobias Svendsen testet Deumelands ferdigheter med å redde med føttene fikk bortelaget sin siste mulighet på et hjørnespark.

Sen utligning
Mohamed Ofkir slod et presist hjørnespark i klynga foran Jonas Deumeland. Både Damion Lowe og Afeez Aremu prøvde å få bort ballen, men den havnet istedet hos Marius Høibråten som fikk stanget inn 2-2 og dermed ble det poengdeling på Sparebanken Sør Arena.

Starts neste kamp i serien er søndag 5. mai kl. 18:00 hjemme mot Strømmen.