Spis naturens godteri med god samvittighet

Tiril29. juni 20232min0
pexels-pixabay-46174

De norske jordbærene er høyt verdsatt blant nordmenn, hele 7 av 10 mener det ikke blir sommer uten norske jordbær (1) og hele 87 % mener de er best på smak (2).

– Kanskje er det også derfor betalingsviljen for bærene er såpass høy selv under dyrtid, hele 1 av 3 svarte at de ville betalt 80 kroner for en kurv med norske jordbær (3) nå i april, forteller ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Det er viktigere enn noen gang at betalingsviljen er høy, jordbærprodusenter har også fått økte kostnader i forbindelse med produksjonen, blant annet på grunn av økte lønnskostnader.

– Det er mye diskusjoner rundt pris nå. Når volumene blir større går også prisen ned, sier Sagen som forteller at det er godt med norske jordbær i markedet nå. Hun oppfordrer videre til å nyte jordbær med den beste samvittighet;

– Jordbær er naturens sunne godteri som du kan nyte med den beste samvittighet. En neve jordbær dekker 92 % av dagsbehovet for vitamin C. Jordbær er i tillegg en god kilde til B-vitaminet folat og til kostfiber.

Ernæringsrådgiveren forteller at det høye fiberinnholdet gjør at jordbær er godt for fordøyelsen og at det i tillegg gjør deg mett på lite.

– En hel kurv med jordbær (500 g) gir bare 170 kalorier.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.