Spillpsykolog Gaute Godager om spillavhengighet.

Mina17. mars 20232min0
axville-WcrqKjgMPfI-unsplash
Gaute Godaker var gjest på denne ukas episode av GamePlay. Han snakket om spillavhengighet og de ulike effektene ved gaming. 

I ukas GamePlay-sending tok programleder Nikolai Nilsen en prat med spillutvikler og psykolog Gaute Godager. Her snakket de blant annet om spillavhengighet, og potensielle negative og positive effekter gaming kan ha på deg som spiller.

— Det som gjør at vi syns gaming er morsomt, er at vi bruker hele hjernen når vi spiller, forteller Godaker.

Man blir kontinuerlig stimulert, og sånn sett er gaming en sterk form for hjernetrim. Men dersom gaming tar over hverdagen din, blir det usunt. Godaker forklarer at man blir definert som spillavhengig dersom man ikke klarer å leve det livet du har lyst til å leve. Hvis spillverdenen blir prioritert over den virkelige verden, eller hvis målene og forventningene til ditt virkelige liv blir nedprioritert, og du bruker det som en flukt fra hverdagen, har du sannsynligvis et usunt forhold til gaming.

— Det er ikke spillet, det er dosen, sier Godager.

Gaming kan samtidig være viktig for mange unge. Dersom du har en problematisk og vanskelig hverdag, eller rett og slett trenger å koble av, så er spillverdenen alltid der for å ta deg imot. Spillverdenen kan også gi deg gode egenskaper som forbedret engelskferdigheter eller god teknikk og reaksjonsevne.

— Det at du gjør for mye av det som er positivt, er det som blir negativt, mener Godaker.

Hør et utdrag her:

Hør hele episoden med Gaute Godaker i podkasten nå:

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.