Laks kan brukes til så mangt. En variant som kanskje ikke er så kjent er lakseterte. Den litt søte butterdeigen passer faktisk perfekt til fersk laks! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pk laksefilet
- 2 plater frossen butterdeig
- 5 vårløk
- 2 dl crème fraîche
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Sett ovn på 220 °C og la butterdeig tine litt. Fjern fiskeskinn og del laks i strimler. Del hver butterdeigplate i to og trykk ned i ildfaste porsjonsformer. Skjær vårløk i tynne skiver, fordel i tertene sammen med crème fraîche og laks. Krydre med salt og pepper. Stek tertene i ca. 15 min. Server med for eksempel asparges og en grønn salat med frisk dressing.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.