Slik lager du en god og luftig eggedosis
Egg og sukker pisket sammen

Awa Sarr17. september 20192min0
Eggedosis

Egg og sukker pisket sammen

Slik lager du eggedosis

Det å lage eggedosis er utrolig enkelt, men det er noen ting du må vite for å få det beste resultatet. Har du egg, sukker og noe å piske med er mye gjort. Men det kan være greit å ha disse tipsene i bakhodet neste gang du skal lage eggedosis.

Pass på å ikke la sukkeret ligge på eggene før du pisker eggene. Sukkeret limer eggeproteinene slik at de ikke får strukket seg ut.

Da vil ikke eggene «bake» ut til eggedosis. Du får en sørpete eggemasse uansett hvor mye du pisker.

Da vil du også fine små tynne gule tråder i eggesørpen. Dette er de uutvikla proteintrådene.

Så start med å piske.

Så tilsetter du sukker mens du pisker eggene.

Bruk håndkraft om du mangler en miksmaster….

Pisk i 20 minutter, til eggedosisen er helt hvit. Da får du supre sukkerbrød, eller bare god eggedosis å spise.

Kokken Svein Iversen  fra matkurs.no viser deg hvordan dette skal gjøres:

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.