Slik får du isfri bil uten motorvarmer
Enkle triks gjør at du kommer raskere avgårde når bilen er nediset. (Foto: Colourbox)

Christian Gilsvik3. februar 20213min0
frozen car window closeup ice crystals cold

De fleste av oss skrur på motoren og setter varmeanlegget på høyest nivå når vi kommer til vår nedisete bil om morgenen. – Det er lurt å ikke skru på maksimal varme med en gang. Da tar det lengre tid å varme opp kjølevannet i bilen, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

For biler uten motor- og kupévarmer tar det litt tid å få varme. Derfor er det lurt med noen triks for å få mest mulig varme fortest mulig. Skru på motoren og la varmeapparatet stå på eksempelvis 20 grader. Skrap deretter rutene rene for is.

– Har du god nok sikt etter å ha skrapet rutene, så begynn å kjøre. Motoren blir fortere varm når du kjører, rådgir Sødal. – Når du kjenner at det kommer mer varme fra varmeapparatet, kan du skru opp temperaturen så bilen blir raskere varm, fortsetter han.

Nils Sødal. Foto: NAF
Dekk til frontruta

Hvis du dekker til frontruta med et frontrutetrekk, slipper du is på ruta. I tillegg er det lurt å ha en ren frontrute innvendig fordi du da får mindre dugg på innsiden.

– Frontrutetrekk er smart fordi du slipper skrapejobben og kommer deg raskt avgårde. Skrap siderutene og begynn å kjøre. Da blir motoren og bilen raskere varm, sier Nils Sødal.

Har du motorvarmer – Bruk den!

Motor- og kupévarmer er et fantastisk hjelpemiddel for alle som ikke har garasje til bilen. Bilen blir varm både under panseret og inne i kupéen.

– Min oppfordring til alle som har motor- og kupevarmer er å bruke den, sier Sødal. – Bruk tidsinnstillingen så bilen er varm når du skal kjøre. Har du app-styring er det bare å trykke på start når du drikker morgenkaffen, avslutter han.

Foto: Pexel

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.