Skeiv solidaritetsmarkering på Rådhusplassen

Tiril27. mai 20222min0
pexels-sharon-mccutcheon-1317534

De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19:30. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet.

Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag.

Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

I en uttalelse som ble sendt ut tidligere søndag ettermiddag står det:

Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.

På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen.

Alle er hjertelig velkomne.

Politiet har gitt tillatelse til arrangementet og står for sikkerheten på Rådhusplassen. Oslo Kommune har lagt til rette for arrangementet, som vil være universelt utformet og rusfritt.

Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.