Skal trollbinde publikum i én måned

Radio Metro27. november 20193min0
Alexander-Rybak-i-Trolle---Foto-Dag-Jenssen

Årets store juleoppsetning på Kilden Teater og Konserthus er en verdenspremiere på en musikalforestilling og et eventyr basert på en bok som kom ut for fire år siden. Fra torsdag og langt uti romjulen skal Alexander Rybak spille tittelrollen i et stykke som handler om å godta at noen er annerledes enn andre.

For figuren «Trolle» er ikke et vanlig troll. Han mangler nemlig en hale og blir mobbet for at det istedet er en kunstig hale som henger bak. En dag finner Trolle en magisk fele som ikke bare fører positivt med seg.

Dette er deler av forhåndsomtalen til oppsetningen som gir Rybak skikkelige premierenerver.

– Jeg kan godt forstå at de andre koser seg, men jeg føler meg som bruden før bryllupet. Jeg vil at alt skal være så bra som mulig, så jeg prøver å ha en balanse mellom å kose meg og samtidig passe på at alle hattene jeg har på meg; manushatten, komponisthatten og skuespillerhatten blir fornøyde, sier Alexander Rybak til Radio Metro Sørlandet.

I regissørstolen sitter Jostein Kirkeby-Garstad, som har jobbet sammen med Rybak med å gjøre om boka til et teatermanus og nå en oppsetning som tar i bruk alle tilgjengelige visuelle hjelpemidler.

– Det er jo en musikal, så den er ganske stor og visuelt spennende å se på, tror jeg, sier Kirkeby-Garstad.

Hør mer her.

Toppfoto: Dag Jenssen.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.