– Skal du bare se en serie fra nyere tid, er det nok denne
THE AMERICANS -- Pictured: (L-R) Keri Russell as Elizabeth Jennings, Matthew Rhys as Philip Jennings. CR: James Minchin/FX

Linda Holzerland1. mars 20194min0
the americans

Det er vårens første helg, og vinteren ønskes høflig farvel. Om du vil feire med en kosekveld foran skjermen, har Pål Nordseth fra Filter Film & TV de ferskeste streamingtipsene klar.

Gladbeck, NRK
Gladbeck
Gladbeck tar oss tilbake til en dramatisk gisselsituasjon i Tyskland

Gladbeck er en dramatisering av gisselsituasjonen i Tyskland i 1988. Den startet med et mislykket bankran, og utviklet seg til et skrekkshow som utspilte seg over hundrevis av kilometer gjennom to døgn. Alt på direkten i alle tv-kanaler, og det hele endte med at to tenåringer og en politimann mistet livet.

– TV-serien viser på gruoppvekkende vis hvordan den tyske politistyrken utviste alt annet enn tysk effektivitet, og klønet det til for seg så snart de forskjellige avdelingene og distriktene måtte samarbeide, forklarer Nordseth.

– Vi får også se hvordan media mistet fullstendig gangsynet i blodtåka og entusiasmen over å kunne følge et drama på liv og død i real-time. Det er neglebitende spennende og fullstendig sjokkerende. Noen ganger overgår virkeligheten faktisk alt!

Du kan se miniserien her

The Americans, Netflix
the americans sesong 6
Fra sesong 6 av ‘The Americans’

– Sjette og siste sesong er her. Ti nye episoder som avrunder en av dette tiårets aller mest bejublede dramaserier. Skal du bare se èn serie som er kommet i strømmeæraen er det nok denne, utbryter Pål Nordseth.

– The Americans er en spenningsserie satt til 80-tallet der Keri Russell og Matthew Ryce spiller to sovjetiske spioner som helt siden tenårene har levd undercover i USA. Der har de stiftet familie, fått barn og skapt en perfekt illusjon om et helt vanlig, amerikansk par mens de i virkeligheten rapporterer til Kreml.

– Dermed får vi familiedrama og storpolitiske intriger i en tett sammenvevd pakke. Ikke minst er det imponerende å følge oppveksten til barna deres og de unge skuespillerne som har vokst opp i rollene. De yngste er bare delvis innforstått med hvem mamma og pappa egentlig er.

– Jeg skal ikke si mer om den siste sesongen annet enn at serien har tatt et lite tidshopp, at det nå er 1987 og tøvær i den kalde krigen. De første episodene tyder på at kvaliteten holder seg og at serieskaperne lenge har visst, ihvertfall i grove trekk, hvordan de vil avslutte sin fortelling. Løp og se, avslutter serieentusiasten.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.