– Sjelden balanseres humor og tragedie så godt

Linda Holzerland21. juni 20194min0
pose 1

Det er for mange starten av sommerferien, og du har kanskje litt ekstra tid å slå ihjel? Pål Nordseth fra Filter Film & TV har noen godbiter du kan kose deg med.

Jessica Jones, Netlfix
I sesong 3 av ‘Jessica Jones’ må superhelten opp mot en motstander som ikke er som andre skurker

– Den tredje sesongen av Jessica Jones er den trettende (!) tv-seriesesongen i det hjørnet av Marvels filmunivers på Netflix. Og den aller siste, siden Disney nå tar med seg Marvel-merkevaren over på sin egen strømmetjeneste, som lanseres til høsten.

– Jessica Jones er uavhengig av dette fortsatt en av Marvels kuleste og mest mangefasetterte helter. Takket være hovedrolleinnehaver Krysten Ritters sjarm har serien om henne knapt hatt en dårlig episode.

– Tredje sesong starter bittelitt tamt, men tar seg kjapt opp når vi introduseres for årets skurk; En mann som i utgangspunktet likner mer på en kommentarfeltkriger enn en verdig motstander for en superhelt. Og som dermed er flere hakk skumlere enn den typiske Marvel-antagonisten.

– Det er likevel Jessicas forhold til venninne og adoptivsøster Trish som er den mest sentrale historien i denne sesongen. Med fare for å spoile den forrige sesongen har jo hun også ervervet noen evner utenom det vanlige, og det får store konsekvenser for dynamikken de to damene mellom.

Se serien her

Pose, HBO Nordic
‘Pose’ kommer perfekt timet i Pride-måned mener Pål Nordseth

– Serien om dragscenen i New York på 80-tallet er tilbake. Det betyr at sommerens dose hjerte, smerte og overdådige kostymer er sikret! Perfekt timet er det også i disse Pride-dager. Dette er en historieleksjon om hvordan en undergruppe av skeive måtte kjempe for å bli sett og respektert. Og om hvordan de overlevde ved å holde sammen.

– Den nye sesongen starter imidlertid med en dyster grunntone, for nå har HIV-viruset begynt å kreve sine ofre. Allerede i den første replikkvekslingen skjønner vi at begravelser er blitt en hyppig affære for hovedpersonene Blanca og Pray.

– Samtidig er det tegn til at mainstreamkulturen begynner å omfavne subkulturen deres, illustrert ved at Madonnas «Vogue» dominerer på MTV. Låten hyller drag-damenes særegne dansestil, men om denne omfavnelsen skal bære preg av plyndring eller hyllest er imidlertid et åpent spørsmål.

– Sjelden balanserer tv-serier mellom komikk og tragedie på en så god måte som her!

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.