Ny film fra skaperne av ‘The Big Lebowski’
ballad of buster scruggs

Linda Holzerland23. november 20183min0
ballad of buster scruggs

Er du lei av Black Friday-kjøret? Om du bare vil kose deg meg med en god serie eller film, har Pål Nordseth fra Filter Film & TV tipsene til deg.

Escape at Dannemora, HBO
escape at dannemora
Benicio del Toro og Patricia Arquette i ‘Escape At Dannemora’

– Denne aktualiteten er en miniserie i seks episoder, som gjenforteller den sanne historien om to innsatte i et fengsel i staten New York, forklarer Nordseth.

– I 2015 forførte de en av de ansatte og utnyttet henne for å gjennomføre en dristig flukt – etterfulgt av en voldsom politijakt som sysselsatte hundrevis av politifolk i flere uker og fikk en svært dramatisk avslutning.

Serien hadde premiere mandag og neste episode kommer allerede på søndag.

–  Miniserien ser ut til å skrive seg inn blant det ypperste i rømme-fra-fengsel-sjangeren, men har heldigvis større ambisjoner enn å være en ren spenningsserie. Den tar seg tid til å bli kjent med de to hovedpersonene og lar oss virkelig kjenne på den klaustrofobiske livssituasjonen som langtidsfange. Skaperne bygger også sympati for den sivilt ansatte kvinnen som ble skandalisert i amerikansk presse i etterkant av dramaet, konkluderer Nordseth. Han anbefaler serien varmt.

The Ballad of Buster Scruggs, Netflix
Tom Waits the ballad of buster scruggs
Tom Waits i ‘The Ballad Of Buster Scruggs’

– Splitter ny film fra Coen-brødrene, utbryter Nordseth med en barneaktig entusiasme.

– Dette er filmskapergutta bak Barton Fink, Millers Crossing, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?, No Country For Old Men og mer filmgull enn det er plass til å ramse opp.

Filmen er en løst sammensatt westernantologi, med blant annet James Franco og selveste Tom Waits foran kamera.

– The Ballad Of Buster Scruggs beståer av flere episoder, og sammen danner de en film som føles umiskjennelig Coen-sk, forklarer redaktøren.

– Samtidig evner å overraske gjennom hele filmen. Full av mørkt drama fortalt i kunstferdig komponerte bildeutsnitt, perforert av sjokkerende humor og ville innfall som får deg til å hoppe i stolen, gjerne etterfulgt av et gapskratt.

– Helt ærlig er snakket om at brødrene denne gangen har toppet seg selv og laget sin beste film ikke helt sant. De har laget filmer som stikker dypere og sitter lenger i sinnet i denne. Men de skuffer ikke denne gangen heller!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.