Senkveld tas av skjermene etter 20 år: – Ekstremt vemodig
Helene Olafsen og Stian Blipp har de siste årene vært programledere for Norges lengstlevende talkshow. Nå tas det av skjermen for godt.

Linda Holzerland12. april 20214min0
Senkveld tas av skjermene etter 20 år.

Sammen med resten av Senkveld-redaksjon fikk programleder Stian Blipp vite at det nå var slutt for talk-showet. Selv har bergenseren vokst opp med programmet han selv har vært programleder for de siste årene, noe som gjør det ekstra vemodig.

– Det er litt på grensen til absurd. Jeg så jo på Senkveld så lenge jeg kan huske, også skulle jeg være så heldig å få lov til å være med på reisen de siste årene, sier Blipp til Radio Metro.

Programlederen legger ikke skjul på at det er en uggen følelse han sitter med da han selv kan være grunnen til at avgjørelsen ble fremskyvet ettersom han selv uttalte at han gir seg som programleder tidligere i vinter.

– Det er ikke tidenes å tenke på at jeg gir meg kanskje framskyvet den prosessen, så jeg synes det er ekstremt vemodig – rett og slett drit vemodig, sier Blipp.

Avslutter med stil

Den gjøglete gladgutten må bruke noen ekstra pustepauser på en noe tung dag. Han er lei seg for at det nå er over – og at samholdet brytes opp.

– Vi er en utrolig sammensveiset gjeng, vi har vært gjennom ild og knust glasskår sammen. Vi er lei oss for at vi ikke skal jobbe sammen lenger, og selvfølgelig kjempekjipt for alle involverte, likevel klarer vi å samle troppene når det trengs, sier Blipp.

Han ser nå frem mot de seks siste episodene redaksjonen skal produsere.

– Vi skal gå ut i kampen, og vi skal blåse taket av for å gjøre disse historiske seks siste episodene så bra som mulig, sier Blipp.

Ligget i kortene

Medprogramleder Helene Olafsen var også ikke klar over at nyheten skulle slippes i dag, men var ikke like overrasket som sin kollega.

– Jeg var ikke klar for at det ble sluppet i dag, så det var jo en liten bombe, men jeg tenker jo at det har ligget litt i luften en stund, forteller Olafsen.

Akkurat som makkeren kjenner den tidligere snowboard-kjøreren på vemodigheten etter at det nå er klart at Senkveld eventyr er over.

– Det føles rart og trist selvfølgelig. Samtidig tenker jeg at det er helt sikkert det riktige å gjøre, og kjenner for min egen del at det skal bli gøy å tenke helt nytt igjen, sier Olafsen.

Mens Blipp hele sin karriere har stått fremst på scenen, har Olafsen stått i de tøffeste snowboard-bakkene verden over. Veien til TV-ruta etter karrieren ble mildt sagt starten på et nytt eventyr.

– Ja, herregud. Jeg gikk rett fra idrettslære på skolen, til gullrekka på TV2, så det kan man trygt si har vært en reise. Jeg er veldig ydmyk og stolt for å ha hatt vært en del av den fantastiske historien som Senkveld er. Jeg har ikke rukket å ta det innover meg enda, kjenner jeg.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.