Selvmål sikret ny Start-seier

Aksell24. juli 20192min0
Fosshaugene Campus - Amund Lutnæs

Sogndal – Start 0-1 (0-0): Ikke siden 2008 hadde Start reist hjem fra Sogndal med tre poeng hjem i bagasjen. Da var det Morten Hæstad som sikret seieren. I hengekampen onsdag var det en ulykkesfugl fra hjemmelaget som forærte kampens eneste mål.

I godt over 25 grader på Fosshaugane campus var det lite som varmet av spillet som ble vist før pause. En omgang preget av mange hjørnespark for Sogndal og mange dødballer. I 2. omgang virket det som Start fikk kampen mer inn i sitt spor og spillet ble også flyttet ned på bakken. Dagens dommer, Steinar Hauge, så også ut til å legge lista høyere for hva han blåste for.

Kampens eneste mål kom på et innlegg som Eirik Wichne har gjort mange ganger på trening og i kamp tidligere. Målet med innlegget er selvsagt å treffe noen på hodet som kan forvalte sjansen til å bli en farlig målsjanse eller mål. Et kvarter uti 2. omgang, i det som var en god periode for hjemmelaget, slo Eirik Wichne et innlegg mot feltet foran Sogndals mål. Høyest raget Per-Magnus Steiring som headet ballen i mål. Like etter scoringen hadde Start muligheten til å gå opp til 2-0, men Aron Sigurdarson var upresis da han kom alene med Dyngeland.

Med seier i hengekampen, er Start nå oppe på 3. plass med 28 poeng, fem poeng bak Sandefjord på direkte opprykksplass. Neste kamp er søndag kl. 20:00 mot Ullensaker/Kisa.

Toppfoto: Amund I. Lutnæs