
I følge Bama spiser nordmenn 35 millioner klementiner og appelsiner i påsken. Over halvparten av disse er påskeklementiner.
I løpet av påskedagene mener BAMA at vi kommer til å spise 16 millioner appelsiner og 19 millioner klementiner. Det er omlag 4900 tonn appelsiner og klementiner. Legges alle fruktene tett etter hverandre i en rekke, strekker denne seg fra Oslo til Kirkenes.
Tradisjonen
Det å spise påskeappelsin har lange røtter i Norge. Appelsiner har blitt importert til landet i over 100 år.
– Før var det få appelsintyper å få tak i, og varen ble sesongbetont. Tilgangen til de søte og saftige appelsinene var best i vintermånedene frem til påske, og slik ble appelsinen en påskefrukt, sier Hanne Linnert, kommunikasjonssjef i BAMA.

– Trenden kommer nok av at vi har fått flere smakfulle klementinsorter som vi selger hele året. For ti år siden var det faktisk ikke klementiner i butikkene rundt påsketider, og da er det vanskelig å lage noen tradisjon ut av det.