Sabeltann slår fortsatt an

Radio Metro8. oktober 20192min0
Kaptein-Sabeltann-Magiske-Diamant

Da «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» hadde premiere på kino 27. september, ble den sett av nesten 80.000 kinogjengere i åpningshelgen. Den aller beste åpningshelgen for en norsk kinofilm i år. Det forteller alt om en figur som selv etter tretti år har en høy stjerne blant både store og små.

– Jeg blir liksom ikke lei fordi vi er hele tiden i utvikling og det produseres stadig vekk nye ting og vi har høyere ambisjoner med det vi driver med, forteller Sabeltann-skaper Terje Formoe til Radio Metro.

Men ambisjonene var ikke så store da han satt og tegnet sjørøvere høsten 1989, at Kaptein Sabeltann skulle være populær over hele verden.

– Jeg skrablet ned et enkelt lite manus som hadde urpremiere i Dyreparken 9. juli 1990, jeg var jo kjempeoptimistisk og var helt sikker på dette skulle bli stort og dette skulle jeg jobbe med i mange år. Jeg var så sikker på det at jeg kalte det et gullegg da jeg kom med manuset mitt under armen. Men når det er sagt, så er jeg ikke profet heller, jeg kunne ikke vite at tretti år etterpå så er vi i en enorm utvikling og vi er til og med blitt etterspurt i utlandet når det gjelder filmen vår. Selv før den var ferdig var den solgt til flere land, sier Formoe.

Hør mer her.

Toppfoto: Qvisten Animasjon / Nordisk Film Distribusjon

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.