Russisk musikk – Tsjajkovskij, ‘Bang’ og ABBA
Vladimir Putin er stor fan av ABBA

Radio Metro19. juni 20184min0
Vladimir Putin er stor fan av ABBA

For øyeblikket pågår fotball-VM i vårt naboland Russland. Vi leser mye om russisk utenrikspolitikk i nyhetene, men hvor mye vet vi egentlig om landet? Bjørnen i øst har jo gitt oss komponister som Stravinski og Tsjajkovskij, men hører de bare på klassisk musikk?

Les også: ABBA annonserer uvanlig turné

Russisk Rolling Stone Magazine Madonna
RUSSISK MUSIKK: Rolling Stone Magazine utgis også i en russisk versjon. Her fra en artikkel om Madonna fra 2006
Stor på MTV

Et russisk band som har gjort det stort utenfor egne landegrenser er Gorky Park. Gruppen holder fortsatt på den dag i dag, men slo for alvor gjennom med sangen Bang fra 1989. Låten fikk som den første russiske låten rotasjon på MTV. Senere fikk gruppen også plass på radio med låten Peace in Our Time, som var et samarbeid med Bon Jovi.

Sovjetisk Eurovision

I 1977 avholdt Sovjetunionen sin versjon av Eurovision, nemlig Intervision. Stemmesystemet var et langt skritt fra SMS-avstemmingen som vi har i dag. Intervision hadde en enkel løsning: likte man ikke artisten som sto på scenen, skrudde man av lyset i hjemmet sitt. Den artisten som hadde høyest strømforbruk mens de sto på scenen ble da kåret som vinner. 

Intervision Song Contest
Slik så scenen ut under Intervision Song Contest

Vinneren Helena Vondráčková har blitt beskrevet med en enkel setning: ABBA møter Ompa

Apropos ABBA – President Vladimir Putin skal angivelig være en stor tilhenger av den svenske firkløveren. The Telegraph meldte i 2009 at statslederen leide inn tributegruppen Björn Again, for en privatkonsert med bare 9 tilskuere

Les også: ABBA-stjernen giftet seg med sin egen stalker

Og Russlands president er også glad i å stå på scenen. Her kan du se han gjøre sin egen versjon av Fats Domino sin klassiker Blueberry Hill 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.