Det er sol og føles nesten som sommer etter den lange vinteren. Derfor følte vi for en sommerlig salat til middag i dag. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pakke kyllingfilet
- Quinoa til 2 personer
- 200 g brekk-/aspargesbønner
- 3 reddiker i skiver
- 6 cherrytomater, delt i 2
- ½ beger ruccola
- 1 ss frisk persille, grovhakket (kan sløyfes)
- 1 ss frisk mynte, grovhakket (kan sløyfes)
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss extra virgin olivenolje
- Chiliflak eller -pulver
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Skyll quinoaen i kaldt vann og kok etter anvisning på pakken. Kok bønnene i lettsaltet vann i 3 minutter. Avkjøl i kaldt vann og legg de til side. Krydre kyllingfiletene med chili, salt og pepper. Stek kyllingfileten i en stekepanne med olje til de er gjennomstekt. Pisk sammen sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Bland quinoa og grønnsaker sammen med sitronoljen. Topp med den stekte kyllingfileten.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.