Presenterte ny E39-korridor

Radio Metro2. februar 20192min0
Arbeidet med å lage en ny E39 mellom Kristiansand og Sandnes er godt i gang og tidligere denne uken ble det holdt et folkemøte om del to av prosjektet som er kalt Mandal øst – Mandal by. – Stemningen på folkemøtet var delt. Vi hadde jo noen nyheter som enkelte grunneiere og beboere syntes var […]

Arbeidet med å lage en ny E39 mellom Kristiansand og Sandnes er godt i gang og tidligere denne uken ble det holdt et folkemøte om del to av prosjektet som er kalt Mandal øst – Mandal by.

– Stemningen på folkemøtet var delt. Vi hadde jo noen nyheter som enkelte grunneiere og beboere syntes var overraskende og negative. Men i forhold til E39-traséen, som er hovedprosjektet vårt, så er det positivt. Alle ønsker veien, og i går var det, iallfall basert på forrige helg, lett å selge behovet for ny vei. Og i dag hadde det vært enda enklere, fordi i dag står jo lastebilene over alt, sa utbyggingsleder i Nye Veier, Vidar Stormark til Metro Sør torsdag.

Denne nye veien vil fjerne mesteparten av dagens stigninger som fører til at vogntog ikke kommer seg forbi steder som Døle bru, som ligger midt mellom Kristiansand og Mandal.

Ifølge Stormark skyldes dette fordi det ligger inne et krav om maksimalt fem prosent stigning og at veien skal være dimensjonert for fartsgrenser på 110 km/t og 120 km/t om nødvendig.

Bystyret i Mandal ble også presentert for prosjektet, som etter planen skal være ferdig sommeren 2022.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.