Pratet om miljø, likestilling og kunstsilo

Radio Metro20. februar 20193min0
Dette var tre av temaene som ble tatt opp da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande rundet av sitt gjensyn med Sørlandet og Kristiansand med et åpent medlemsmøte på Håndverkeren tirsdag kveld. I en fullsatt biblioteksal kom Grande innom både miljøpolitikk, likestillingspolitikk og kulturpolitikk iløpet av en drøy time. Noe av de viktigste hun ville […]

Dette var tre av temaene som ble tatt opp da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande rundet av sitt gjensyn med Sørlandet og Kristiansand med et åpent medlemsmøte på Håndverkeren tirsdag kveld.

I en fullsatt biblioteksal kom Grande innom både miljøpolitikk, likestillingspolitikk og kulturpolitikk iløpet av en drøy time. Noe av de viktigste hun ville få frem, var at likestilling handler om så mye mer enn bare å kvotere inn kvinner i typiske mannsdominerte yrker og at kultur og likestilling har faktisk noe til felles.

– Jeg mener at det handler om muligheten til å være en aktiv borger uavhengig om du har en funksjonsnedsettelse, om du er skeiv eller om det handler om kjønnslikestilling. Jeg mener det handler om demokratiet vårt, muligheten til å være en aktiv borger og ha de meningene du ønsker i det offentlige rom. Det er den likheten som vi jobber for, både innenfor kulturlivet, som handler om ytringer og det som handler om retten til å ytre seg når du kan ha andre typer rammer innenfor livet ditt, sier ministeren til Metro Sør.

Hun bemerket under møtet at i Sverige heter departementet kultur- og demokratidepartementet, men at statsminister Erna Solberg mente det ville være for pompøst.

Et hett tema her på Sørlandet er uten tvil kunstsiloen, og du kan nærmest bare nevne ordet før det blir en heftig debatt. Akkurat det er noe Trine Skei Grande ønsker.

– Jeg synes det er kjempebra at det er diskusjon og jeg synes det er kjempebra at kultur er så viktig for folk at det får til slike diskusjoner. Så håper jeg bare at det blir brukt ordentlige argumenter overfor hverandre, men det er klart at får vi til dette prosjektet, så vil det være en stor mulighet for Kristiansand til å øke sitt turisttilfang, næringslivet. Det er store ringvirkninger bak sånne store investeringer, avslutter Grande.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.