Perfekt kakao til påskefrokosten

Christian Gilsvik26. mars 20212min0
baked-beverage-biscuit-1493372

I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos melk.no.

Varm sjokolade med appelsin

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
1 dl appelsinjuice
3 ss sukker
Krem til topping

  1. Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
  2. Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering.
  3. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Chilikakao

1 stk vaniljestang
1 l lettmelk
3 ss kakaopulver
1 ts rød chili (finhakket)
½ dl honning
150 g mørk sjokolade, 70% kakao

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
  3. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

 

Oppskrift og foto: melk.no.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Akersgata 45, 0158 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Metro Sounds AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Svein Larsen

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.